Vučić: Iza hajke protiv ulaganja UAE stoje tri biznismena

"Shvatićete da iza toga stoji biznis i interesi tri moćna biznismena, tri velikana srpskog biznisa koji misle da mogu da prodaju sve budzašto, da uništavaju srpsko selo, da mogu da angažuju koje hoće od udruženja kada im padne napamet", rekao je sinoć Vučić gostujući na RTS.

On je dodao da je šokiran i da se vidi “kako oni danas pletu mrežu”, navodeći da iza toga stoje pare određenih biznismena sa celom hajkom i kampanjom. “Mi nalazimo ... najmoćnijeg u svetu investitora, Švajcarci nam se dive i pitaju kako smo uspeli u Srbiju da ih dovedemo, najbolje nešto što se u Srbiji dogodilo u poslednjih 20 godina i te firme prodajemo u ovom trenutku za 100 miliona evra, a na svim medijima imate hajku protiv nas”, rekao je Vučić.

On je ocenio da se ovih investicija plaše određeni poslovni krugovi koji se plaše konkurencije. Ja pitam i očekujem da ćete i vi da pitate ljude iz DS da kažu šta imaju protiv tog investiranja u poljoprivredu. ”To im je poruka, da znam ko stoji iza toga”, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je privatizovano sedam kombinata za vreme vlasti DS za 23 milona evra, a u međuvremenu su svi propali i u dubiozi su 30 miliona evra, jer su uništeni kapital i osnovna sredstva, a radnici su otpušteni ili ne primaju platu, državi ne idu porezi.

(Tanjug)

Pogledajte još