Vojvodina želi preokret u finalnoj seriji protiv Radničkog

NOVI SAD, 21. aprila 2009. (Beta) - Stručni štab Odbojkaškog kluba NIS Vojvodina nada se da se ekipa neće predati u finalnoj seriji ovogodišnjeg plejofa i da će u uspeti da preokrene rezultat protiv Radničkog iz Kragujevca.

Prva dva duela finala plej-ofa Super lige koji su igrani u Kragujevcu, dobila je ekipa Radničkog Kredi banke, pa im je za titulu potrebna samo još jedna pobeda.

Prvi trener novosadske ekipe Nikola Salatić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je uveren da se Vojvodina neće predati i da će pokušati da preokrene rezultat u finalnoj seriji.

"Igrači nisu klonuli duhom. Znaju da je ovo borba za titulu i da moraju da odigraju maksimalno angažovano. Treba da nas krase kolektivni duh i borba za svaku loptu, a tada će doći do izražaja visok kvalitet koji Vojvodina sigurno ima", rekao je Salatić.

Sportski direktor Novosađana Nikola Marić rekao je "da je najbitnije da igrači Vojvodine ne budu ti koji će omogućiti protivniku da na kraju slavi, kao što je bio slučaj u Kragujevcu".

Prema njegovim rečima, Vojvodina kao domaćini uvek igra dobro i nema razloga da tako ne bude i u trećoj utakmici finala plejofa.

Primač Vojvodine Konstantin Čupković rekao je da su igrači izvukli pouke iz poraza u Kragujevcu i da je najvažnije da se psihički pripreme za predstojeći meč, "jer je Vojvodina dosta kvalitetnija od Radničkog".

Njegov kolega, libero Goran Škundrić, rekao je da motivacije Novosađanima neće nedostajati i najavio "bespoštednu borbu do poslednjeg poena".

Treći meč na programu je u četvrtak, 23. aprila od 18 sati u Velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", a eventualni četvrti meč biće odigran 26. aprila u 19 sati, takođe u Novom Sadu.

Ulaz na obe utakmice se neće naplaćivati.

Kragujevčani nikada nisu bili prvaci države, a Novosađani su titulu prvaka osvajali 13 puta.

Pogledajte još