Nevena Adžemović:''Želim da razbijem predrasude o estradnim umetnicama u parlamentu''

Takođe je ocenila kao nekorektna medijska izveštavanja koja dovode u pitanje da li neko ko se bavio estradom može se bavi politikom.

"Borim se za ravnopravnost polova, odnosno za bolji položaj žena u našem društvu, ali i za njihovo osnaživanje na politički bitnim pozicijama", rekla je Tanjugu Adžemović i dodala da za tu inicijativu ima podršku žena u parlamentu, bez obzira na stranačku pripadnost.

Prema njenim rečima, i pored toga što se svuda govori da se zalažemo za veća prava žena, to se u praksi pokazuje kao nedovoljno.

"Treba više da poradimo i delamo umesto što samo pričamo, kako bi se položaj žena istinski poboljšao", rekla je poslanica Nove Srbije.

Adžemović kaže da za svoje inicijative ima podršku kolega u skupštini, ali ne i podršku medija.

"Zalagaću se da mediji ne izvrću ruglu žene koje se bave politikom, posebno ne one koje su se bavile estradom, a žele da se bore za bolji položaj svih žena", navela je ona.

Kako je dodala, ne vidi razlog zbog čega neko ko je bio na estradi ne bi mogao da se bavi i politikom.

"Mislim da su to predrasude i stereotipi", rekla je Adžemović, podsećajući da su je često pominjali i dovodili u sumnju njenu kompetentnost jer je pre politike bila na estradi.

Poslanica Nove Srbije je takođe navela da je jedna od oblasti njene aktivnosti i zalaganje za veća prava mladih.

"Zalagaću se da mladi i perspektivni ljudi ne odlaze u inostranstvo kako bi zasnivali svoje porodice nego da ostaju u svojoj zemlji", rekla je Adžemović, koja je svojevremeno bila članica grupe "Models".

Novosti.rs

Pogledajte još