Ljubavni horoskop: Šta vas čeka u narednom periodu

OVAN

Izuzetno zanimljiv period za ljubavni život, pogotovo ako ste romantični predstavnik ovog znaka, ukoliko volite komplikovane ljubavi ili ako ste u tajnoj vezi, pišu "Novosti".

Oni koji iz bilo kog razloga izbegavaju da se previše eksponiraju u javnosti, do prvih dana februara biće na neki način u centru pažnje, što slobodnim Ovnovima može doneti neko novo poznanstvo ili susret koji bi vrlo brzo mogao da donese početak veze koja će biti prilično komplikovana, naročito ukoliko se radi o poznanstvu preko posla.

U januaru su mogući romantični susreti sa Strelcem, Blizancima, a u februaru sa Vagom, Bikom, Lavom ili Ribama. Moguće je veza sa osobom koja nosi uniformu na radu, bilo da se radi o lekaru, sportisti ili pripadniku vojske.

Mnogi Ovnovi će biti prilično uzdržani i nepoverljivi kada je u pitanju novo poznanstvo, ali mnogi koji su u braku mogu lako da "padnu" na čari nekog umetnika, javne ličnosti i da uđu u tajnu vezu. U vreme poslednje mesečeve četvrti 3. februara ili u vreme mladog Meseca 10. februara moguće je poznanstvo ili susret sa nekim ko živi u inostranstvu ili zbog posla često putuje. Situacija se komplikuje za one koji su po prirodi nepoverljivi i ljubomorni. Sredina februara donosi harmonične odnose sa Škorpijom, Blizancima i Jarcem, posebno ukoliko se radi o ljubavi na daljinu.

BIK

Ne bi trebalo da se previše opterećujete onima što čujete na svoj račun, a u poslednje vreme izuzetno vam je bitno kakav utisak ostavljate u javnosti, šta prijatelji o vama pričaju, posebno ukoliko ste mladi i od nedavno u vezi. Oni koji su emotivno vezani za neki zemljani znak, posebno za Jarca ili nekog drugog Bika, mogu da budu spokojni što se tiče njihove veze, jer je stabilna.

Bogat društveni život tokom januara donosi mogućnost susreta sa onima koji su već afirmisani u društvu, ali vaše nestrpljenje i želja da partneru nametnete svoju volju mogu biti razlog za nesuglasice. Očekujete poziv od jedne Škorpije koja je odavno zainteresovana za vas i ukoliko se radi o osobi koja često putuje u inostranstvo, susret je moguć u februaru. Tada će biti prepuno astrološko polje prijatelja, ljubavi, vaše želje se mogu ispuniti ukoliko ste spremni da prihvatite način komunikacije koju vam nameće partner.

Ovo je period tokom kojeg ćete sretati mnoge drage osobe i imaćete mogućnost da birate s kim želite da budete. Posle 10. februara kreće malo naporniji period u ljubavi, pogotovo ukoliko spadate u tipične predstavnike svog znaka, odnosno ako ste svojeglavi i posesivni. Veza sa Ovnom, Ribama, Strelcem ili Blizancima mogla bi da bude stresna, ali su zato Devica i Škorpija pravi izbor za vas.

BLIZANCI

Malo toga zavisi od vas iako ste uvereni da možete da vladate situacijom. Naprotiv, ovo je period tokom kojeg ćete verovatno morati da pravite ustupke razne vrste, pogotovo kada je u pitanju veza sa energičnim i ambicioznim osobama koje nisu sklone popušatnju, naročito ukoliko se radi o umetnicima, sportistima, osobama koje rade u medijima ili onima koji se bave biznisom.

Mladi i ambiciozni Blizanci koji žele da stupe u brak moći će to da učine, ali samo ako budu spremni na ustupke koje ranije nisu bili voljni da čine. Porodica je mnogima na prvom mestu i oni koji su već u braku i iz bilo kojih razloga u nekoj krizi, biće spremni da nešto žrtvuju da bi se odnosi popravili. Celokupni period prilično je naporan za one koji nemaju mnogo strpljenja, a veza sa Lavom može da bude koliko dobra toliko i stresna. Želja da po svaku cenu napravite zaokret nabolje u svom životu, uključujući i ljubavni, može vas učiniti impulsivnim i nerealnim.

Kraj januara i početak februara donose nevolje onima koji su već zbog nečeg nezadovoljni partnerom, a mnogi mogu sebi naći oduška ulaskom u paralelnu vezu ili bar u neki flert, što se neće pokazati kao mudar potez.

RAK

Vaša vera u ljubav kao da je poljuljana, pogotovo ukoliko ste rođeni pred kraj znaka i tokom poslednjih godinu dana doživeli neku vrstu razočaranja. Trudite se da niko ne shvati kako se osećate, a u stvari ste prilično demoralisani, moguće ponašenjem nekog ko se bavi umetnošću ili zbog posla često putuje.

Mnogi predstavnici vašeg znaka previše su vezani za prošlost i nikako da se otrgnu od osećanja da su iznevereni i moguće i da svesno ne žele da naprave pozitivan zaokret u svom životu, a za tako nešto im se pruža dobra prilika. Jedan Ovan, Ribe, Jarac, Bik ili Vaga, tokom ovog perioda za vas će biti prilično izazovni znaci, a ukoliko radite sa mnogo ljudi, ako ste okupirani poslom u vreme punog Meseca, naročito oni mladi i slobodni, mogu očekivati sjajne mogućnosti na ljubavnom planu.

Ulaskom Marsa u Ribe početkom februara počeće uzbudljiv period za vas, posebno ukoliko ste dama Rak koju privlače uticajni muškarci, moguće sportisti ili oni koji često putuju. Sredinom februara moguća je tajna veza, za mnoge paralelna, sa nekim ko radi u banci, medicinskoj ustanovi ili u medijima. Spremni ste da rizikujete da uđete u vezu sa osobom koja nije slobodan, nadajući se da će se ipak, na kraju opredeliti za vas.

LAV

U vreme kada Sunce, vladalac vašeg znaka Sunce tranzitira preko astrološke kuće partnerskih odnosa, mnogo toga povoljnog moglo bi da se dogodi na polju ljubavi. Stresan period u januaru može značiti spremnost da se suočite sa svojim greškama u ljubavi i sve do početka februara bićete spremni da pređete preko mnogo čega, čak i svog ponosa da biste postigli cilj. Vaš ego je u priličnom padu ma kako se ponašali i predstavljali ili niste načisto šta je to što ste spremni da tolerišete.

Neka Vaga može biti izuzetno uporna da vas osvoji i moguće da će joj to i poći za rukom. Rođeni početkom osamdesetih nalaze se na nekoj prekretnici i najverovatnije će doneti odluku rukovođeni pre sentimentalnošću i bolećivošću nego strašću. Slab Mars u februaru mnoge predstavnike vašeg znaka čini neodlučnim i nespremnim da se suoče sa pravim uzrocima povremenih problema sa partnerom.

Muškarci Lavovi biće skloni vezama sa mnogo mlađim partnerkama sa kojima će želeti da vrlo brzo uđu u brak. Oko 8. februara počinje period od nedelju dana kada povoljni aspekti planeta određuju tok u vašim odnosima sa Blizancima, Vodolijom i Vagom i bićete spremni da razne izazove u ljubavi i mogućnost obnavljanja "nemoguće" veze. Jedan Ovan i Škorpija će se pokazati kao veoma dobri savetodavci po pitanju odluka koje treba da donesete u vezi sa ljubavlju.

DEVICA

Ovo bi mogao da bude izuzetno romantičan period tokom kojeg će neko na koga nikada niste obraćali pažnju, ili vam je čak bio nesimpatičan, imati sve šanse da osvoji vašu pažnju. Dobićete poziv da se vidite sa jednom veoma atraktivnom osobom koja je popularna i poznata u svojoj sredini, i taj poziv ćete prihvatiti. Čuvajte se tajnih veza, a ukoliko ste dama Devica možete biti prilično lakomisleni u želji da ostvarite svoje dugogodišnje snove. Predmet vaših snova nije ono što je bio pre mnogo godina, pa je moguće i razočaranje ili pokušaj da sami sebe ubedite da se između vas dvoje nije ništa izmenilo.

Neko bi mogao da ima veliki uticaj na vas, pogotovo u februaru kada Merkur, vladalac vašeg znaka bude ušao u Ribe. Ova planeta logike biće slaba u Ribama, Sunce, planeta optimizma biće slabo u Vodoliji, a Mars, planeta strasti u romantičnim Ribama neće biti tako jak. Za jednu Devicu koja teži perfekcioznizmu i koja voli da zna na čemu je i da ima osećaj sigurnosti, ovakvi tranziti planeta mogu biti stresni, ali će ipak vaša prava priroda doći do izražaja jer će samokontrola biti na niskom stepenu.

Nekome ćete otkriti koliko ste zaljubljeni i shvatićete da upornošću i romantičnim stavom možete postići više nego pokušajem da budete ono što niste. Partner će biti samo prividno dominantniji, igra "mačke i miša” kreće jer je burno proleće pred vama.

VAGA

Što manje očekujete od partnera ili od sebe, od života, bolje po vas. Razne mogućnosti su pred vama, a Mesečeve četvrti, posebno pun Mesec 27. januara i mlad Mesec 10. februara, donose situacije u kojima ćete imati prilike da flertujete, sklapate nova poznanstva ili imate bogat društveni život. Oni koji su u vezi sa partnerom koji je suočen sa problemima, biće spremni da mu se nađu pri ruci, a mnoge Vage, u stvari, neće biti svesne do koje mere ih partner štedi nekih „istina“ pa će sami pokušavati da se suoče sa njima.

Od vaše podrške, ma kakav problem da je u pitanju, mnogo toga zavisi, tako da bi bilo bolje da zanemarite lepršavo neozbiljnu poziciju Sunca i prionete na ozbiljan posao, a to je kako ugoditi osobi koja vam je draga. Mlade dame Vage biće sklone vezama sa starijim partnerima ili onima koje su upoznale preko posla. To se odnosi naročito na one koje su na bilo koji način prisutne u javnosti. Partner će u tom slučaju biti vama podrška, ali nemojte potezati neke osobe iz vaše prošlosti koje su vam jasno dale na znanje da su krenule nekim drugim putem na kome nema mesta za vas.

Početak februara može biti stresan za septembarske Vage koje ne žele da se suoče sa realnošću dok one rođene pred kraj znaka mogu očekivati ozbiljne ponude od ozbiljnih osoba koje takođe imaju ozbiljne namere prema njima.

ŠKORPIJA

Ne baš tako lak period, naročito u januaru jer će partner imati nekih svojih preokupacija u vezi sa karijerom, što će se reflektovati na vaše odnose. Tranzit Sunca preko Vodolije kod vas izaziva želju da sredite svoj emotivni život i da znate na čemu ste. Pa, iako je Vodolija simbol slobodnih veza, kod vas je, naprotiv, naglašena želja za stabilnošću u ljubavi. Bićete spremni da mu se nađete pri ruci i verovatno ćete mu dati na znanje, naročito ako ste dama Škorpija, da zbog toga vaša karijera ne bi trebalo da trpi.

Mesec u fazi rasta sve do 27. januara, kada će biti u fazi punog Meseca, donosi pojačane emocije prema Biku, Raku ili Jarcu. Obnova poslovnih odnosa sa Bikom, Jarcem, Ribama ili Škorpijom može doneti i neku novu ljubav ili buđenje emocija za koje ste mislili da više ne postoje. Iako ovo nije baš sjajan period za većinu predstavnika vašeg znaka, početak februara donosi nova poznanstva, romantične momente udvoje, negde van grada ili susrete sa osobama koje su u stanju da u vama probude sećanja na ljubav, naročito ako ste u zrelim godinama i maksimalno posvećeni karijeri.

Ovo je period kada su mogući romantični momenti u društvu Device, Riba, Bika ili neke druge Škorpije. Bićete jedan od najpopularnijih znakova, naročito ako ste dobar poznavalac umetnosti ili se družite sa umetnicima.

STRELAC

Tranzit Sunca preko Vodolije donosi brojne susrete, a posebno su moguća poznanstva sa osobama koje preko posla dolaze u kontakt sa strancima ili se bave sportom, rade u diplomatiji, bave se politikom ili muzikom. Imate prijatelje u svim društvenim slojevima, a otvoreni ste i za nova prijateljstva.

Ako ste slobodni, verovatno će vam poći za rukom da osvojite nekog ko vam se već duže vreme dopada, a verovatno radi u nekoj privatnoj firmi ili često putuje. Kontakti sa prevodiocima i novinarima, takođe donose mogućnost uzajamnih simpatija i početak veze. U februaru je naglašeno astrološko polje doma sa prilično opterećujućom pozicijom Marsa zbog čega ćete stalnom partneru, naročito ako se radi o bračnoj vezi, morati da polažete račune. Moguće su trzavice koje se neće lako razrešiti ako spadate u one koji sebe vole najviše i to partneru jasno daju na znanje. Može vam se učiniti da vam Blizanci, Bik ili Devica na neki način ugrožavaju slobodu, što vam nikako neće odgovarati.

Sredovečni Strelci će se ponašati kao da su tinejdžeri i veoma će im se svideti novi imidž, a stalni partner, ako se radi o Vagi, Jarcu ili Vodoliji, neće na to gledati blagonaklono. Pokušajte da izbegnete zamke koje nosi tajna veza.

JARAC

Početak perioda donosi mogućnost veze sa jednim Bikom ili Vagom i bićete prilično zahtevni prema partneru, naročito ako on ne bude imao dovoljno vremena ili razumevanja za vas. Iako ljubavni život najviše zavisi od tranzita Meseca i Venere, tokom ovog perioda veliku ulogu igraće i tranzit Sunca, koji vam u vreme punog Meseca 27. januara, može doneti vezu sa nekim koga ćete upoznati preko posla. Moguće da se radi o osobi koja je po mnogo čemu drugačija od vas, drskija, slobodnija i društvenija. To će vam se upravo i svideti jer ste pod uticajem Plutona postali mnogo ozbiljniji, pomalo sumorniji, povremeno čak i pesimistički nastrojeni, naročito ako ste slobodni.

Ribe, Ovan ili Škorpija mogu pokazati veliko interesovanje za vas, posebno ako se radi o nekom koga poznajete preko posla i s kim ste spremni da se viđate, nezavisno od statusa koji imate, bilo vi, bilo vaša simpatija. Teško će vam biti da kontrolišete svoja osećanja, naročito prema osobi koja često putuje ili ako ste vi poslom vezani za putovanja.

Moguća je strastvena veza sa Lavom, Devicom, Škorpijom. Od 3. do 12. februara, mogući su prijatni momenti udvoje dok bi uoči mladog Meseca, 15. i 16. februara, trebalo da budete nešto uzdržaniji u pokazivanju emocija, naročito prema Strelcu ili Raku.

VODOLIJA

Pošto je Sunce, vladalac astrološke kuća partnerskih odnosa, u vašem znaku, imate osećaj lažne samouverenosti. Moguće je da ste zaista samouvereni, ali u tom slučaju ne obraćate pažnju na reakciju partnera koja može biti prilično žestoka u vidu ljubomore, naročito u februaru ili naglašene svadljivosti i nepoverenja. Trebalo bi da imate više sluha za sve promene njegovog tj. njenog raspoloženja, pošto ste vi uzrok tome.

Sa Venerom, planetom emocija, u uzdržanom Jarcu, do 2. februara, bićete prilično orijentisani samo na sebe, svoje zadovoljstvo i svoje probleme, moguće i na poneki tajni flert. Kada Venera početkom februara bude ušla u vaš znak, ponašaćete se drugarski ali ne i zavodnički. Osobe koje viđate preko posla biće vam veoma zanimljive i verovatno će vaša doći do izražaja vaša urođena koketerija, ali uvijena u formu potrebe za druženjem. U vreme punog Meseca, 27. januara, možete dobiti poruku od jednog Lava na koju verovatno nećete obraćati pažnju dok ćete u vreme mladog Meseca, 10. februara, vi biti ona strana koja će najverovatnije inicirati susret baš sa Lavom.

A u vreme prve Mesečeve četvrti, 17. februara, pokušaćete da se postavite autoritativno prema nekome ko će, u stvari, biti jača ličnost od vas. Tokom gotovo celog perioda, vaša glavna opsesija biće potreba za ličnom slobodom i kako je osvojiti na diskretan način, da stalni partner ne oseti šta su vaše prave potrebe.

RIBE

Mars u vašem znaku, od 2. februara, donosi romantična osećanja, potrebu za bliskošću, želju za romansom, ali verovatno imate osećaj da vas malo ko razume. Trudite se da ostavite povoljan utisak na one sa kojima svakodnevno dolazite u kontakt, i ako ste slobodni, mogao bi da se pojavi na vašem radnom mestu neko ko živi u inostranstvu i koga površno poznajete ili retko imate prilike da viđate.

Ako ste u stalnoj vezi ili braku, oslonite se na partnera, jer vam je u svakom pogledu podrška i moguće da će vam biti desna ruka u poslu. Motivisanost koju pokazujete na profesionalnom planu prenosite i na lični život dajući partneru kad god možete na znanje koliko vam je stalo do njega i trudićete se da svoj život držite pod kontrolom. Jedan Lav i Vodolija mogu pokazati želju da vam se previše mešaju u život, ali čak i ako se radi o dobrim namerama, svoje probleme ipak rešavajte sami. Ako se radi o nekome ko je rešio da vas osvoji, nezavisno od vašeg statusa, vrlo lako ćete mu dati na znanje gde mu je mesto.

Mlad Mesec, 10. februara, u vašoj astrološkoj kući tajnih ljubavi, može doneti neočekivani susret sa Rakom ili Škorpijom ili želju da obnovite odnos, čak i ako ste imali komplikovanu vezu. Najverovatnije vas, u odnosu na ova dva znaka, iz nekih razloga pomalo grize savest da niste postupili kako se od vas očekivalo.

(Novosti-Jasminka Holclajtner)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.