Goran Vesić: Napustio sam DS jer nema program i viziju

Vesić kaže da će kriza u DS-u trajati veoma dugo, da u stranci vlada dvovlašće, da joj preti cepanje što će se odraziti na njen rejting i organizaciju.

"Njena budućnost zavisi od toga da li će ponuditi građanima Srbije političku viziju, neke nove ideje i program. Ili da prevedem na srpski - da li će prestati svaki dan da gledaju istraživanja i da pričaju ono što građani vole da čuju, a da kude ono što građani ne vole", rekao je Vesić za list "Danas".

Vesić je ocenio da predsednik DS Dragan Đilas pred sobom ima dosta izazova i da će njegova politička budućnost zavisiti od načina na koji bude rešavao probleme u stranci.

"On najpre mora da se navikne na ulogu opozicionog lidera, jer do sada nikada nije bio u opoziciji. Takođe, DS može lako da mu se pocepa na nekoliko stranaka. Tu pre svega mislim na Dušana Petrovića, a velika enigma je šta će se dešavati s Vukom Jeremićem i šta može da uradi Zoran Živković, čiji će uticaj biti veći što stranka bude imala više problema", ocenio je Vesić.

Na pitanje o manifestu za reformu DS, koji je pre nekoliko meseci napisao i uputio Đilasu, tada zameniku predsednika DS, Vesić je rekao da je to bio njegov "poslednji i lični pokušaj da pomogne novim ljudima u DS da nešto promene posle izbornog poraza".

Prema njegovim rečima, Srbija se nalazi u "presudnom trenutku" u kojem odlučuje da li će uhvatiti korak sa svetom i konačno postati uređena i normalna zemlja, ili će i dalje da tavori.

(Danas, RTS)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.