Čačak: Preminulo novorođenče

Portparol čačanskog Zdravstvenog centra Miroslav Sretenović izjavio je danas da je u sredu uveče na dečijem odeljenju čačanske bolnice preminulo novorođenče staro 12 dana i da će posle sprovođenja svih predviđenih procedura biti poznato da li je bilo lekarskih propusta.

Sretenović je rekao da su roditelji bebu, zbog problema sa disanjem, najpre odveli u dispanzer, gde im je rečeno da dete hitno odvedu u bolnicu, gde su stigli oko 18 časova.

- Zbog starosti deteta i problema koji mogu nastati sa sumnjom na infekciju malih disajnih puteva, beba je upućena u bolnicu, ali se klinička slika brzo razvijala tako da je dete već na prijemu bilo ozbiljno ugroženo, pa je započeta renimacija i sva terapija koja sleduje u ovakvim slučajevima - naveo je on.

Sretenović je dodao je da su urađene i sve preporučene pretrage i analize i do izvesnog poboljšanja je došlo nakon što je detetu obezbeđen disajni put, čime je poboljšano snabdevanje kiseonikom.

On je rekao da je zbog ukupne kliničke slike odlučeno da se beba pošalje u Beograd i angažovana je ekipa za medicinski transport i inkubator.

Sretenović je istakao da je i pored svega ponovo došlo do pogoršanja, novorođenče je reanimirano, ali nije došlo do uspostavljanja životnih funkcija i oko 21.15 časova konstatovana je smrt.

Agencije

Pogledajte još