Gde je spomenik iz Preševa?

0

Iako je, prema nezvaničnim informacijama, spomenik poginulim borcima OVPMB sada u Nišu, iz Ministarstva pravde poručuju da se ta informacija čuva “zbog bezbednosnih razloga”.

Zvanično, spomenik je, nakon što su ga pripadnici Žandarmerije odvezli iz Preševa, smešten u jedan od depoa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom.

Spomeniku se posle uklanjanja, 20. januara, gubi svaki trag. Tada je samo utovaren u kamion, a niko nije želeo da kaže gde će biti lociran, prenose “Južne vesti”.

Prethodnih dana spekulisalo se da je spomenik u Vranju ili u Nišu, a poslednje nezvanične informacije kažu da je u niškom Kazneno-popravnom zavodu, tačnije u nekadašnjoj zatvorskoj kapeli koja više nije u funkciji.

Portparolka Ministarstva pravde Milica Vučković nije mogla da potvrdi ovu informaciju.

“Ono što je meni rečeno jeste da je spomenik u jednom od depoa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom pri Ministarstvu pravde”, rekla je Vučkovićeva, prenose “Južne vesti”.

Ona nije mogla da kaže u kom gradu je taj depo, jer takvu informaciju, kako tvrdi, ni ona nije dobila od nadležnih.

“Lokacija se ne govori iz bezbednosnih razloga da ne bi došlo do eventualnih oštećenja i skrnavljenja. On je na nekom od depoa zbog čuvanja”, zaključila je ona.

I dok je spomenik u nekom od skladišta, informacija gde se tačno nalazi ima svoju cenu. Albanci, navodno, za njegovo nalaženje nude nagradu.

(Južne vesti)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.