Gde je spomenik iz Preševa?

Zvanično, spomenik je, nakon što su ga pripadnici Žandarmerije odvezli iz Preševa, smešten u jedan od depoa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom.

Spomeniku se posle uklanjanja, 20. januara, gubi svaki trag. Tada je samo utovaren u kamion, a niko nije želeo da kaže gde će biti lociran, prenose "Južne vesti".

Prethodnih dana spekulisalo se da je spomenik u Vranju ili u Nišu, a poslednje nezvanične informacije kažu da je u niškom Kazneno-popravnom zavodu, tačnije u nekadašnjoj zatvorskoj kapeli koja više nije u funkciji.

Portparolka Ministarstva pravde Milica Vučković nije mogla da potvrdi ovu informaciju.

"Ono što je meni rečeno jeste da je spomenik u jednom od depoa Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom pri Ministarstvu pravde", rekla je Vučkovićeva, prenose "Južne vesti".

Ona nije mogla da kaže u kom gradu je taj depo, jer takvu informaciju, kako tvrdi, ni ona nije dobila od nadležnih.

"Lokacija se ne govori iz bezbednosnih razloga da ne bi došlo do eventualnih oštećenja i skrnavljenja. On je na nekom od depoa zbog čuvanja", zaključila je ona.

I dok je spomenik u nekom od skladišta, informacija gde se tačno nalazi ima svoju cenu. Albanci, navodno, za njegovo nalaženje nude nagradu.

(Južne vesti)

Pogledajte još