Petrović: Moje isključenje bi bilo istorijsko

0

"Dragan Đilas želi da prinudi organe u DS da donesu odluku koja će biti upisana u istoriju stranke kao jedan od najlošijih činova", izjavio je večeras Dušan Petrović.

Petrović je za B92 izjavio da se postupak za njegovo isključenje vodi bez utemeljenja u zakonu, suprotno od evropskih standarda.

Izvršni odbor DS-a pokrenuo je danas postupak za njegovo, kao i isključenje Vuka Jeremića iz stranke.

Petrović kaže da Đilas vodi “revanšitičku politiku unutar stranke umesto da izađe sa jasnom državnom politikom koju bi Demokratska stranka predložila građanima Srbije”.

“Najlošije je to što stranka nema jasnu politiku. Predložio sam na dva Glavna odbora suštinsku decentralizaciju i umesto da se otvore debate o tome, imamo nastojanje da se DS očisti od onih koji ne misle kao Đilas. Mislim da se on sprema za Skupštinu koja bi usledila ako budemo imali parlamentarne izbore, a stranka bi u ovom trenutku dobila manje glasova neko kad je Tadić bio predsednik. Sve drugo su izgovori. Očekujem da bude zakazana sednica Izvršnog odbora na kojoj ću izneti sve što imam o inicijativi koja je danas pokrenuta”, rekao je on.

(B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.