Foto: Ovako izgledaju bordeli u Nevadi gde je prostitucija legalna

Svet zamračenih bordela u američkoj saveznoj državi Nevadi, gde je prostitucija legalna, zaintrigirali su fotografa Marka Mekendruza, koji je pet godina, zajedno sa svojim fotoaparatom, proveo sa prostitutkama na njihovom radnom mestu.

(old_image)

Bordeli u ruralnom delu Nevade, kojih najviše ima u Naj Kauntiju, oko dva sata vožnje od Las Vegasa, samo su "zidovi" koji okružuju različita emocionalna stanja ovih žena različitijih godišta koje se bave najstarijim zanatom na svetu.

(old_image)

Seksi veš, a tužna lica - tako je Mekendruzov objektiv uhvatio duše ovih žena pre otvaranja brojnih "ljubavnih rančeva". Tako je i nastala njegova knjiga "Nevada Rose: Inside the American Brothel", koja se bavi prostitutkama koje svoj, neki bi rekli nemoralan, posao gledaju kao i svaki drugi, ali... samo njihove duše znaju koliko se osećaju kao "ruže Nevade" dok zadovoljavaju fantazije mušterija od ranog popodneva.

(old_image)

Država Nevada, osim po legalizovanoj prostituciji i kockanju, poznata je i po brojnim testiranjima nuklearnih bombi tokom Hladnog rata, kao i čuvenoj Oblasti 51, što je nadimak za vojnu bazu 130 km severozapadno od Las Vegasa, u kojoj je američka vlada, navodno, krila vanzemaljce i NLO.

(old_image)

(old_image)

(old_image)
Pogledajte još