Đoković: Osećam se sjajno na terenu

"Definitivno mi se sviđa to što ću imati više vremena za poslednji meč na turniru, pogotovo kada se setim prošlogodišnjeg iskustva. Tada sam u polufinalu imao meč koji je trajao pet sati, a potom dan i po odmora za šest sati tenisa u finalu sa Nadalom", kazao je Đoković novinarima u Melburnu.

Ove godine najbolji svetski teniser samo je u osmini finala igrao pet setova protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, dok je u polufinalu "počistio" Španca Davida Ferera.

"Drago mi je zbog takvog razvoja događaja. U osmini finala me je Vavrinka 'terao' do krajnje granice, a bilo je i psihički teških trenutaka. Sada se osećam zaista sjajno na terenu", objasnio je on.

Đoković će u finalu gren slema u Melburnu igrati protiv boljeg iz duela Švajcarca Rodžera Federera i Britanca Endija Mareja.

Srpski teniser je navijače i stručnjake posebno impresionirao načinom na koji je demonstrirao moć protiv Ferera u polufinalu.

"Takvi mečevi mnogo znače za moje samopouzdanje. Neverovatno je kada u polufinalu gren slem turnira, protiv četvrtog tenisera sveta, možete da pružite takvu partiju. Sada razmišljam o finalu, imam dovoljno vremena da se spremim za taj meč"
, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pogledajte još