Simeone preuzeo San Lorenco

BUENOS AJRES, 22. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Simeone postao je trener San Lorenca, tima koji se bori za opstanak u ligi.

Simeone, koji je 106 puta igrao za reprezentaciju i nastupao na tri svetska prvenstva, zameniće na tom mestu Migela Anhela Rusa, koji je pre dve nedelje dao ostavku.

"Želim organizovan, energičan i agresivan tim. Sinoć sam bio tako nervozan da nisam mogao da spavam", rekao je Simeone novinarima posle prvog treninga sa ekipom.

Simeone je na impresivan način počeo trenersku karijeru, pošto je osvojio dve domaće titule, sa Estudijantesom 2006. i River Platom 2008. godine.

Bio je jedan od glavnih kandidata da zameni Alfija Bazilea na mestu selektora Argentine, ali su loša forma Rivera i neočekivana pojava Dijega Maradone kao kandidata potopile njegove šanse.

Nekadašnji igrač Atletiko Madrida, Sevilje, Lacija i Intera napustio je River u novembru, a tim je bio poslednji u Apertura prvenstvu, što je okaljalo njegovu trenersku reputaciju.

San Lorenco je izgubio 10 od poslednjih 13 utakmica koje je odigrao i nalazi se u pometnji, pošto se očekuje da će većina igrača napustiti klub na kraju sezone.

To je jedini veliki argentinski klub koji nikada nije osvajao Kopa Libertadores, a pre dve nedelje eliminisan je u fazi takmičenja po grupama, što je izazvalo proteste navijača.

Forma u domaćem šampionatu takođe je loša, a San Lorenco je u nedelju izgubio od slabašnog tima iz unutrašnjojsti, San Martin-Tukuman sa 3:0. Klub je sada 18. u Klauzura prvenstvu, sa 10 bodova iz 10 utakmica.

U šampionatu Argentine igraju se dva prvenstva - Apertura i Klauzura.

Pogledajte još