Lav kup Srbije: Večiti zajedno tek u finalu

Polufinalni mečevi Lav kupa Srbije igraće se 6. maja u Beogradu i Sevojnu, a protivnici su Partizan – Banat i Sevojno – Crvena Zvezda. Prema pravilima koja će se primenjivati, ukoliko nakon 90 minuta rezultat bude nerešen odmah će se izvoditi jedanaesterci. Finale će se igrati 20. maja na stadionu beogradskog kluba koji se plasira u finale, a ukoliko se večiti rivali nađu u završnici domaćin će se odrediti žrebanjem.

Parove polufinala, na svečanoj ceremoniji u hotelu "Hajat", izvukao je Aca Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije i gradski sekretar za sport i omladinu Beograda.

Svi učesnici polufinala inkasiraće po 12.000 evra, dok će finalistima pripasti po 30.000.

Predsednik Sevojna, Dragan Subotić, nije krio razočaranje kada je saznao ko je protivnik njegovom timu:

Mi smo očekivali i priželjkivali Banat, jer bi u tom dvoboju imali najveće šanse za finale. Ipak, drago mi je da smo izvukli Zvezdu, jer će to biti praznik fudbala i u Sevojnu i za ceo taj kraj. Moram da kažem i da će Zvezda kod nas imati dosta navijača. Verujem da će biti velika borba i verujem u Sevojno.

Portparol Partizana, Marko Vjetrović, veruje da tim koji predstavlja može do prvog trofeja u sezoni:

- Partizan ide na oba trofeja u ovj sezoni i kao i prošle godine želimo da odbranimo titulu i duplu krunu. Važno nam je što igramo kod kuće pred našim navijačima, ali treba znati da kada želite da osvojite Kup treba biti oprezan sa svim protivnicima. Nadamo se da ćemo 20. maja na našem stadionu igrati finale.

Predstavnik za medije u FK Crvena Zvezda, Bogoljub Grujić, u meču Zvezde i Sevojna, "crveno-bele" vidi kao favorite:

Ja mislim da je ovo dobro za srpski fudbal i nadamo se da će Crvena zvezda u Sevojnu uspeti da izbori finale, što je naš cilj. Ukoliko dođe do osvajanja trofeja moglo bi se reći da je sezona završena uspešno. To što ćemo ići na gostovanje smatram dobrim za naš fudbal. Biće to pravi praznik, posebno što se igra 6. maja, na Đurđevdan. Mislim da će biti dobra utakmica, ali Zvezda ipak ide tamo kao favorit. Igraćemo fudbal, takmičiti se i pokušati da obezbedimo finale.

Direktor Banata, Branko Savić, nekada je bio fudbaler Partizana, a prednost u dvoboju sa "crno-belima" dao je domaćinu:

Došli smo sa namerom da nas posluži sreća i da dobijemo Sevojno za protivnika, ali na našu žalost izvukli smo najjačeg rivala. Nećemo se predati, daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i iznenadimo tim Partizana.

Partizan brani titulu osvojeno prošle sezone, nakon pobede nad ekipom Zemuna sa 3:0. U polufinale sada su se plasirali eliminacijom Hajduka sa Liona. Zvezda je u četvrtfinalu bila bolja od Smedereva, Sevojno je posle jedanaesteraca savladalo Napredak, dok je Banat sa 1:0 pobedio OFK Beograd. 

Katarina Stojković 
22. 5. 2009.

Pogledajte još