Beograd se kandiduje za organizaciju EP u fudbalu 2020. godine.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će se prvenstvo Evrope za sedam godina igrati u 13 zemalja i da će svaki domaćin učestvovati sa jednim stadionom.

"Sigurno je da je Fudbalski savez Srbije izuzetno zainteresovan za ovakav poduhvat i projekat. Prošle godine smo zacrtali kao jedan od prioritetnih ciljeva izgradnju ili rekonstrukciju nacionalnog stadiona u narednom periodu. Podržali smo ideju UEFA i imamo ogormnu želju da Beograd kao glavni grad bude u ozbiljnoj konkurenciji za organizaciju Evropskog prvenstva", rekao je Laković za B92. On je dodao da osim izgradnje nacionalnog stadiona, Beograd ispuinjava sve ostale preduslove.

"Siguran sam da infrastrukturu koju zahteva UEFA do 2020. možemo lako da ispunimo. Tu pre svega mislim na hotelske kapacitete, kapacitet aerodroma, puteve, železnicu. Gorući problem je nacionalni stadion i sigurno da će FŠ u narednom periodu obaviti ozbiljne razgovore i sa predstavnicima grada Beograda, ali i vlade republike Srbije kako bi zajednički ušli u taj poduhvat", poručio je Laković. UEFA će imena gradova domaćina prvenstva Evrope odrediti u septembru 2014.godine.

Pogledajte još