AO: Viktorija Azarenka odbranila titulu

Azarenka je tako osvojila drugi grend slem turnir u karijeri, ali je i zadržala prvo mesto na WTA listi. Li Na će od ponedeljka popraviti plasman i biće peta teniserka sveta.

Meč je trajao dva sata i 40 minuta i u nekoliko navrata je prekidan, što zbog lekarskih intervencija, što zbog vatrometa kojim su organizatori turnira proslavili državni praznik.

Teniserke tokom prvog seta nisu bile naročito sigurne prilikom svojih servisa, napravile su sedam brejkova. Kineskinja je osetniju prednost stekla u sedmom gemu, kada je povela sa 5:2, ali je Azarenka uspela da vrati jedan brejk i smanji na 5:4.

Beloruskinja je, zatim, servirala za izjednačenje, ali je na četvrtu set loptu napravila dvostruku servis grešku, pa je Li Na posle 45 minuta povela u meču.

Azarenka je mnogo bolje igrala na početku drugog seta i posle dva napravljena brejka povela je sa 3:0. Li Na je zatim osvojila gem, a u narednom je nezgodno pala i povredila zglob pa je zatražila pomoć lekara, ali je nastavila meč.

Obe su u nastavku osvojile gemove na svoj servis, nakon čega je Azarenka povela sa 4:2. Šesta teniserka sveta je nakon toga pojačala i izjednačila na 4:4, ali je Beloruskinja uspela da zaustavi njen nalet i veže dva gema za izjednačenje u finalu.

Treći set počeo je razmenom brejkova, a meč je prekinut na 15-ak minuta posle trećeg gema zbog vatrometa. Na početku četvrtog meč je ponovo prekinut pošto je Kineskinja pala i povredila glavu, ali je posle pomoći lekara nastavila.

Azarenka je u nastavku uspela da se "odlepi" na 4:2, nakon čega su obe osvojile gemove na svoj servis. Beloruskinja je u devetom gemu oduzela servis protivnici, iskoristila prvu meč loptu i odbranila trofej u Melburnu.

Beta

Pogledajte još