Tajne profesionalaca za skidanje kilograma

Trening na prazan stomak
Boli vas stomak, gladni ste, prehlađeni ili neispavani- preskočite današnji trening. Ako vaše telo nije puno energije, trening će biti čisto gubljenje vremena.

Monotonija
Ako vaši treninzi postanu jednolični, unajmite ličnog trenera. Ako vam to izgleda kao skupa varijanta, povedite sa sobom nekoliko prijatelja i neka vaši treninzi budu mala zabava. Dokazano je da vežbanje u grupi ubrzava gubitak kilograma.

Ubrzavanje metabolizma
Nedavna istraživanja pokazala su da žene koje voze bicikl nekoliko puta po 20 minuta troše tri puta više kalorija od onih koje voze sporije ali duže.

Ne mogu više
Kada dođete do tačke da mislite kako ste ostali bez snage, zamislite vašeg trenera pored kako vas motiviše. Svaki put kada pomislite da vas neko ohrabruje, imaćete više snage da nastavite dalje, pokazuju istraživanja.

Slatki zalogaji
Čuvajte se svega što u svom nazivu ima “sočno”, i “krckavo”. Zaboravite sosove i me približavajte se majonezu. Senf je sasvim pristojna zamena.

Hrana za usput
Ogladneli ste tokom šopinga. Ok, pojedite usput parče piletine sa roštilja, ili malu perecu. Ali nemojte preterati, neka vam digitron bude pri ruci da izračunate kalorije kojima ste podlegli.

Voda
Ugasite prečestu glad tokom dana, pijte više vode. Sasvim je normalno da ste izgubili energiju tokom dana. Slab ručak, blaga dehidratacija, nedostatak gvožđa u kombinaciji sa kafom koju ste rano jutros popili, doveli su do pada energije. Umesto što trčite ka frižideru ili pekari, uzmite flašicu vode i nagradite svoj organizam.

Kolačići
Šećer izaziva istu zavisnost kao i neke vrste droga. Da li zaista želite tu čokoladu ponovo, ponovo i ponovo?

San
Možda vas goji vaša spavaća soba, a ne vaša kuhinja. Nedostatak sna remeti hormonski balans, pa mislimo da smo gladni i onda kada nismo. Spavanje je najjeftiniji i najlakši način gubljenja kilograma.


Gen gojaznosti

Iako su naučnici utvrdili da genetika ima veze sa našom kilažom, ne dopustite da vam to bude izgovor. Vaša sudbina nije nepromenljiva.

Obratite pažnju na uši
Ušne infekcije mogu da pokvare vaše čulo ukusa, pokazalo je jedno istraživanje na 6000 ljudi. Ove infekcije mogu da oštešte nerv za čulo ukusa, pa je prag za osetljivost na masno i slatko viši nego kod ostalih ljudi.

Greh vaše majke
Masna hrana i slatkiši koje je vaša majka konzumirala može da ostavi posledice na vaše kasnije variranje težine.


Čišćenje

Posle večere učinite nešto korisno i za sebe i za druge. Raspremite sto ili poslužujte tokom večere. Bićete aktivniji, a i držaćete se daleko od tanjira.

I ne zaboravite- treneri znaju da jedete mnogo više nego što im kažete.

24sata.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.