Direktorka sa Kipra otkriva Miškovićeve tajne

Kako Kurir nezvanično saznaje, desna ruka Miroslava Miškovića trebalo bi da otkrije detalje kako je preko ofšor kompanije na čijem je ona čelu Mišković dao kredit Milu Đuraškoviću za kupovinu putarskog preduzeća.

- Njeno svedočenje očekuje se za desetak dana. Za sada se razmatraju dve opcije, da bude saslušana preko video-linka koji bi iz Beograda bio uspostavljen s Kiprom, ili da predstavnici našeg pravosuđa otputuju u tu ostrvsku državu i uzmu njen iskaz - kaže izvor Kurira. Sagovornik Kurira blizak istrazi kaže da se od njenog iskaza puno očekuje jer je već godinama uključena u poslove Miroslava Miškovića.

- Ako bude bilo volje, ona bi mogla mnogo toga da objasni. Međutim, pitanje je koliko toga će želeti da kaže s obzirom na to da je jedan od najbližih saradnika vlasnika „Delte“ - objašnjava sagovornik Kurira.

Kako navodi, Tatjana Jeronimides na čelu je Miškovićeve kompanije „Hemslejd“, koja je Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe“, 2006. godine dala kredit od 23 miliona evra za privatizaciju putarskih preduzeća. Međutim, kako sumnjaju istražni organi, 2008, kada je kredit vraćen, umesto 25 miliona evra, koliko je iznosio dug sa kamatama, dato je 26,5 miliona evra, čime je dobitak bio 1,5 miliona samo u ovom poslu.

Inače, ofšor kompanija „Hemslejd“ ima sedište u Nikoziji, na koju se navodno i dalje vode „Delta holding“, „Delta rilestejt“ i veliki deo Miškovićevih nekretnina i zemljišta.

- Postoji sumnja da je Tatjana Jeronimides učestvovala i u pregovorima o prodaji „Maksija“, ali u ime kompanije „Hitomi“, registrovane na Devičanskim ostrvima. Međutim, to za sada nije tema o kojoj će se s njom razgovarati - napominje sagovornik Kurira.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.