Sinovi diplomate Angole nasrnuli na dve devojke u Beogradu

- Pravdali su se da nemaju novca i molili da platimo mi, pa će nam oni dati pare. Nismo imale drugog izbora s obzirom na to da je gazda kluba u koji smo dovodili goste rekao da računi moraju biti plaćeni. Uspele smo da skupimo 15.000 dinara i platile ceh. Momci iz Angole koji su i ranije posećivali naše žurke rekli su nam da će nam narednih dana vratiti novac. Zvali smo ih nekoliko puta, ali su nam stalno govorili da malo sačekamo i vratiće nam dug - priča za „Alo!“ A. Z. (18), jedna od oštećenih devojaka.

Kako trojica rođene braće iz Angole koji žive sa ocem u centru Beograda nisu vraćala novac, devojke su rešile da odu do njih kući i uzmu ono što im pripada.

- Jednog dana rekli su nam da dođemo u njihov stan, da ponesemo račun i da će njihov otac sve platiti. Tako je i bilo, ali njihov otac nije bio kod kuće. To veče kada su napravili račun mi smo ga slikale mobilnim telefonom, međutim, kada smo im ga u stanu pokazali nisu mogli da veruju da je to njihov. Tražili su nam original i nisu verovali da su popili 15.000 dinara. Počeli su da nas vređaju. U jednom trenutku došlo je do koškanja. Kako nisam želela da izađem iz stana dok nam ne daju novac koji nam duguju, jedan od braće me je gurnuo i pala sam niz stepenice. Tada sam povredila nogu - dodaje A. Z. i pokazuje svoju plavu i ugruvanu levu nogu.

Ogrebotine po licu tog dana zadobila je i H. E., koja se raspravljala s drugim državljaninom Angole. Devojke kažu da su su na silu izbačene iz stana, a novac nisu dobile. Navode i da ne znaju ni kome bi se obratile za pomoć. Braća iz Angole im se više ne javljaju na telefon, a i posle svega ne bi smele više ni da ih ponovo posete.

„Tata će platiti“

„Tačno je da smo bili u kafiću na njihov poziv. Tačno je da nismo imali novca da im platimo, ali smo im obećali da ćemo im dati. Rekli smo našem ocu, koji radi u ambasadi Angole u Beogradu, i on je rekao da će platiti čim mu pokažemo račun iz kafića. One nam nisu donele račun, već su slikale neki i na telefonu nam pokazali. Nisu htele da izađu iz stana, pa smo se zato gurkali!“ M. J., sin diplomate iz Angole.

Alo.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.