Sinovi diplomate Angole nasrnuli na dve devojke u Beogradu

- Pravdali su se da nemaju novca i molili da platimo mi, pa će nam oni dati pare. Nismo imale drugog izbora s obzirom na to da je gazda kluba u koji smo dovodili goste rekao da računi moraju biti plaćeni. Uspele smo da skupimo 15.000 dinara i platile ceh. Momci iz Angole koji su i ranije posećivali naše žurke rekli su nam da će nam narednih dana vratiti novac. Zvali smo ih nekoliko puta, ali su nam stalno govorili da malo sačekamo i vratiće nam dug - priča za „Alo!“ A. Z. (18), jedna od oštećenih devojaka.

Kako trojica rođene braće iz Angole koji žive sa ocem u centru Beograda nisu vraćala novac, devojke su rešile da odu do njih kući i uzmu ono što im pripada.

- Jednog dana rekli su nam da dođemo u njihov stan, da ponesemo račun i da će njihov otac sve platiti. Tako je i bilo, ali njihov otac nije bio kod kuće. To veče kada su napravili račun mi smo ga slikale mobilnim telefonom, međutim, kada smo im ga u stanu pokazali nisu mogli da veruju da je to njihov. Tražili su nam original i nisu verovali da su popili 15.000 dinara. Počeli su da nas vređaju. U jednom trenutku došlo je do koškanja. Kako nisam želela da izađem iz stana dok nam ne daju novac koji nam duguju, jedan od braće me je gurnuo i pala sam niz stepenice. Tada sam povredila nogu - dodaje A. Z. i pokazuje svoju plavu i ugruvanu levu nogu.

Ogrebotine po licu tog dana zadobila je i H. E., koja se raspravljala s drugim državljaninom Angole. Devojke kažu da su su na silu izbačene iz stana, a novac nisu dobile. Navode i da ne znaju ni kome bi se obratile za pomoć. Braća iz Angole im se više ne javljaju na telefon, a i posle svega ne bi smele više ni da ih ponovo posete.

„Tata će platiti“

„Tačno je da smo bili u kafiću na njihov poziv. Tačno je da nismo imali novca da im platimo, ali smo im obećali da ćemo im dati. Rekli smo našem ocu, koji radi u ambasadi Angole u Beogradu, i on je rekao da će platiti čim mu pokažemo račun iz kafića. One nam nisu donele račun, već su slikale neki i na telefonu nam pokazali. Nisu htele da izađu iz stana, pa smo se zato gurkali!“ M. J., sin diplomate iz Angole.

Alo.rs

Pogledajte još