fbpx

Svetski mediji: Istorijski uspeh "Super Srbina"

Sa druge strane, britanski mediji pored dobre igre Đokovića, za poraz Mareja ističu i njegove probleme za žuljevima.

"Đoković je osvojio četvrtu titulu na Australijan openu, dok su nade Endija Mareja da osvoji drugi glavni trofej u karijeri završene u bolovima. Srbin je bio jači čovek tokom tri sata i 40 minuta, dok se Marej borio protiv žuljeva na nozi i sve agresivnijeg protivnika", navodi se u komentaru novinara BBC-ja.

Britanski Gardijan piše da je bilo bolno gledati Mareja kako se bori i sa protivnikom i sa svojim telom.

"Marej je toliko uložio u pripremu za ovaj Australijan open i bilo je okrutno gledati ga kako se bori sa svojim telom koje nije bilo u potpunosti kako treba", piše na sajtu Gardijana.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Het-trik Novaka Đokovića na Australijan openu

Španska Marka objavila je tekst pod naslovom "Kralj južne hemisfere", navodeći kako je Đoković postao prvi teniser u "open eri" koji je tri puta uzastopno osvojio Otvoreno prvenstvo Australije.

"Svetski broj jedan godinu je počeo na fenomenalan način. Iako nije pokazao svoj najbolji tenis, on je ipak ispisao istoriju sporta", piše najpoznatiji španski sportski list Marka.

Američki Njujork tajms piše da Marej ne može da dobije Đokovića, iako je mnogo jači nego što je to bio do sad.

"Njegove noge su jače nego u prošlosti, ali Endi Marej i dalje ne može da pobedi Novaka Đokovića", piše na sajtu Njujork tajmsa.

Francuski Ekip finalni meč na Otvorenom prvenstvu Australije povezao je citatom "Simetrija, to je dosada" Viktora Igora, za koga je napisano na sajtu tog lista da je "zaista bio vizionar".

Italijanska Gazeta delo sport istakla je "monumentalni uspeh" Novaka Đokovića i citirala nekada najboljeg tenisera sveta Andrea Agasija, koji je izjavio da je Srbin "najjači teniser svih vremena".

Ruski portal Rassa tudej naveo je da Đoković nije dao šansu Britancu u finalu Otvorenog prvenstva Australije

"Postoji samo jedan teniser koji je tri puta uzastopno osvojio Australijan open u 'open eri', a njegovo ime je Novak Đoković. Srbin Mareju nije dao šansu u finalnom meču. Svetski broj jedan je pogoršao Marejev rekord na pet poraza u šest gren slem finala", navodi RT.

ESPN je na naslovnoj strani svog sajta istakao naslov "Super Srbin", dok u daljem tekstu piše da je Đoković nastavio da dominira svetskim tenisom, kao što je to radio nekada.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.