Kako krenuti dalje posle slomljenog srca!?

Dopusti sebi da osetiš lepotu nove ljubavi, ali budi opreznija - nikako emocionalno zatvorena već spremna i pažljiva u izboru koga puštaš u svoj svet. Kako izbeći slomljeno srce i potpuno uživati u novoj vezi?

1. Prvo moraš u potpunosti da budeš spremna za novu vezu, emocionalno i mentalno. Tek kada budeš zadovoljna sobom, svojim životom i nađeš ono što te ispunjava i veseli, možeš da uspostaviš kvalitetnu vezu sa drugom osobom.

2. Reši i zaboravi probleme iz prošlih veza, nemoj da ih prenosiš u novu. Nemo da tražiš ispunjenje kroz druge, razočarenje neuspele veze tada će biti manje.

3. Dobro biraj sa kim ćeš da podijeliš trenutke svoga života. Kada se upoznaješ sa novim muškarcem, pažljivo slušaj i promatraj. Dela govore više od reči, posebno ako se ne podudaraju.

4. Zaljubljenost nije izgovor, a strah da ne ostaneš opet sama još i manje. Standarde koje držiš za sebe (emocionalne i karakterne) zahtevaj i od njega. Ako primetiš negativno ponašanje, ne očekuj promenu i ne traži izvinjenje, već samo kreni dalje.

5. Na samom početku veze ne zanosi se prebrzo. Naravno, ne moraš biti hladna i očekivati neuspeh, ali zdrava doza opreznosti nije na odmet. Pomiri se sa tim da neke veze jednostavno ne uspevaju i da nitko nije kriv.

Dakle, u procesu nalaženja novog partnera ne gubi glavu, kapljica racionalnosti u moru osećaja dobro dođe!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.