Junakinja serije "Felisiti" danas: Doviđenja kovrdže, dobrodošle bore! (FOTO/VIDEO)

Nekada se glumicama/glumcima već u mladosti "desi" ta jedna uloga koja ih obeleži za ceo život. A... nekada im se desi J.J. Abrams da im da šansu koja relativno nepoznato lice pretvori u zvezdu koju prepoznaje ceo svet, ali pod imenom junakinje/junaka koju/kog igra.

Zanimljivo: J.J. Abrams je Keri Rasel "dao šansu" i u trećem delu "Nemoguće misije". Pitanje je samo koliko ljudi ju je i primetilo u toj maloj epizodi.

Upravo se to desilo glumici Keri Rasel kada je od autora serije "Felisiti" - pomenutog mastermajnda J.J. Abramsa i Meta Rivsa kome je, sa izuzetkom filmova "The Yards" i "Cloverfield", ova serija za sad praktično cela karijera - dobila šansu da zaigra studentkinju koja dolazi u Njujork i upisuje koledž samo kako bi bila blizu momka u kog je bila zaljubljena tokom trajanja srednje škole. I onda se desi to da Keri zauvek ostane Felisiti i da od tih kovrdža, zbunjenog pogleda i umereno stalkersko-nerdovske psihologije ne može da pobegne, pa, eto, do današnjih dana. Mada, što bi i bežala, Felisiti je bila voljena od SAD do Srbije baš takva kakva je.

(old_image)

Ipak, ispeglala je kosu Felisiti, prirodno nabacila koju boru u 36-oj i odlučila da se opet oproba na televiziji.

U subotu, 26. januara, u Njujorku koji, realno, pripada Felisiti Porter isto koliko i Keri Bredšo, Keri Rasel je premijerno predstavila novu akcionu seriju "The Americans" autora Džozefa Vajsberga. U ovoj seriji, Felisiti tj. Keri igra posebnu vrstu ruskih špijuna infiltriranih u američku svakodnevicu (famozni "sleeper agents") koja, zajedno sa suprugom koga igra Metju Ris, čeka aktivaciju. Naravno, serija je smeštena u vreme Hladnog rata.

Promo poster za seriju verovatno govori najviše - nešto između stare ruske propagande i Kraftwerk estetike. Kako je najavljeno, "The Americans" počinju sa emitovanjem 30. januara na mreži "FX", pa eto prilike da proverimo da li je Keri i dalje Felisiti ili može da se snađe i kao "undercover" Ruskinja u SAD.

Kao što možete videti na fotografijama - kovrdže su prošlost, godine realnost, ali taj stidljivi osmeh je i dalje tu. Samo još da Felisiti napusti koledž, a i Bena, u glavama publike, pa da prihvate novu Keri Rasel koja je supruga i mama dvoje dece, a, eto, na televiziji i ruska špijunka.

(old_image)


Da li ste znali?

Kada je Keri 1999. godine samostalno odlučila da ošiša dugačku kovrdžavu kosu koja je bila zaštitni znak Felisiti Porter, gledanost serije je rapidno pala zbog ogorčenosti fanova, ali možda pre svega zbog promene termina emitovanja. Kampanja u kojoj su fanovi pisali pisma da serija nastavi da se snima je spasla Felisiti potpune propasti. Nakon toga, mreža "Warner Bros." je uvela pravilo da zvezda neke serije, ukoliko promeni svoj izgled i to počne da utiče na gledanost serije automatski dobija otkaz.

Čudo! Ben je skapirao?!

Šišanje Felisiti - navodno ideja J.J. Abramsa

J.J. Abrams prorok 1999. najavio iPad

Ovo je nekoliko "bisera" serije "Felisiti"... Koji je tvoj omiljeni?

Pogledajte još