Interesantne veze: Kako je "curilo" do Šarića

To nezvanično saznaju "Novosti", a prema njihovom pisanju predmet istrage biće i rukovodioci policije koji su Lazarevića obaveštavali o detaljima tajnih akcija.

Izveštaj MUP Srbije, od 13. januara 2012. godine, ukazuje na "interesantnu vezu" Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, sa članovima narko-klana Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem.

"I ranije su postojale indicije da Lazarević komunicira sa Šarićevim ljudima. Vojvođanski biznismen Mile Jerković, svedok u postupku protiv grupe Darka Šarića, pre više od godinu dana ispričao je na sudu kako je Štrbac imao informacije o tome da prisluškuju i prate njega i druge članove Šarićevog klana", naveo je list.

Ivica Dačić izjavio je da ovakve informacije predstavljaju kampanju protiv Vlade i njega. Oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. On je rekao kako veruje da će biti do kraja razjašnjeno ko je sve sarađivao sa odbeglim narko-bosom i da bi voleo da epilog slučaja povezanosti državnih funkcionera sa Šarićem bude u toku godine. Naglasio je i važnost neke vrste konsenzusa da se taj slučaj razjasni do kraja.

"Kako smo kao građani obavešteni, nema spora između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, i zbog toga verujem da će obojica insistirati da se otkrije ko je sarađivao sa Šarićem i njegovom grupom", rekao je Stefanović.

(Večernje novosti)

Pogledajte još