fbpx

Profesor harmonike iz Kragujevca na poštanskoj markici u Kini

Profesor Bjeletić priča za "Novosti" da je dobitnik velikih svetskih priznanja za umetnost, ali štampanje poštanske marke sa njegovim likom je svakako najznačajnije.

"Koliko znam, takvu čast što se ljudi iz Srbije tiče, imao je samo naš poznati glumac Velimir Bata Živojinović, koji je vrlo popularan u Kini i u toj zemlji štampana je poštanska marka sa njegovim likom, rekao je profesor Bjeletić.

On kaže da je krajem prošle godine pozvan da bude član žirija na internacionalnom takmičenju umetnika na harmonici, koje se održavalo i najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Na poslednjem takmičenju u Kini, Bjeletić je bio u žiriju iz Evrope, koji su činili po jedan predstavnik Rusije, Nemačke, Francuske, Kazahstana i - Srbije. Reč je o probranim i priznatim evropskim stručnjacima i umetnicima, koje je odabralo Ministarstvo kulture Kine, kao pokrovitelj i organizator takmičenja.

"Kada sam po završetku tog takmičenja obavešten da će štampati poštansku marku sa mojim likom, u prvi mah nisam poverovao. Dobitnik sam raznih nagrada i svetskih priznanja, ali ovo „nestandardno“ priznanje je vrhunac u mojoj dosadašnjoj karijeri. Dobio sam jednu "moju“ poštansku marku na poklon i čuvam je kao veliku dragocenost", priča za "Novosti" Bjeletić.

(Večernje novosti)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.