Moguć napad na britansku ambasadu u Libiji

0

Prošle nedelje britanska vlada je, zajedno s Nemačkom, Holandijom i Kanadom, pozvala svoje građane da se evakuišu iz istočnog libijskog grada Bengazija zbog pretnji napada na zapadne državljane

Ministarstvo ističe da tesno sarađuje sa libijskom vladom povodom ovih izveštaja, ali nije želelo da iznosi druge komentare, prenosi AP.

Prošle nedelje britanska vlada je, zajedno s Nemačkom, Holandijom i Kanadom, pozvala svoje građane da se evakuišu iz istočnog libijskog grada Bengazija zbog pretnji napada na zapadne državljane.

Libija je i dalje nestabilna zemlja nakon građanskog rata 2011. godine, u kome je svrgnut dugogodišnji lider Moamer Gadafi, a sukobi su obnovljeni i u Maliju, Egiptu i Alžiru.

Francuske i afričke kopnene snage se bore na severu Malija protiv islamista povezanih sa Al-Kaidom, a u Egiptu su izbili nemiri na dvogodišnjicu revolucije u kojoj je svrgnut Hosni Mubarak.

Takođe, u Alžiru je nedavno došlo do terorističkog napada na gasno postrojenje Ajn Amenas, u kome je ubijeno najmanje 37 talaca i 29 ekstremista, za koji je odgovornost preuzela grupa povezana sa Al-Kaidom.

Izvor: B92,  Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.