Odbor za sukob interesa predlaže razrešenje Homena

BEOGRAD, 22. aprila 2009. (Beta) - Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa preporučio je u sredu da državni sekretari Slobodan Homen i Nebojša Ćirić budu razrešeni zbog uticanja na sudsku vlast i povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Krajem marta mediji su objavili da je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić prosledio Ministarstvu pravde dopis u kome se traži da sudovi prekinu sva suđenja i zamrznu izvršenja pravosnažnih sudskih odluka koje se tiču radnih odnosa.

Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, taj dopis je prosledio Vrhovnom sudu, a on ga je prosledio svim sudovima. Ćirić je posle tvrdio da je samo želo da obavesti vladu i ministarstvu o problemima u preduzećima i da je tražio da se razmotri mogućnost da se u 2009. godini zbog ekonomske krize obustave izvršenja sudskih presuda u radnim sporovima.

Odbor je na današnjoj sednici po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv predsednika Upravnog odbora Direkcije za gradsko građevinsko zemljište u Beogradu Milana Perovića zbog osnovane sumnje da je obavljanjem poslova savetovanja Luke Beograd povredio zakon.

Pogledajte još