Hrvatski specijalci naterali trudnicu da leži na -15 na snegu

U saopštenju koje su poslali članovi Moto Kluba "Hells Angels MC Croatia", navodi se kako je oko 20.30 sati, stotinjak pripadnika Specijalne policije i USKOK-a, upalo na zabavu, u punoj opremi sa fantomkama na glavama uz povike "lezi, pucaćemo!"

Trudnica doživela šok

Neke od posetilaca su na parkiralištu skidali gole na temperaturi od -15 stepeni! Tom prilikom, jedna devojka koja je iz BiH bila na skupu i u odmaklom stadijumu trudnoće, morala je takođe da leži na snegu dok pretres nije bio završen. Očevici tvrde da su molili policajce da puste trudnicu, ali oni su to odbili.

- Među nama je bila i žena u odmakloj trudnoći, a sve su nas naterali da legnemo u blato i sneg, ili na pod, u zavisnosti gde se ko zatekao, i to u noći koja je bila najhladnija dotad u godini. Na -15 bili smo prisiljeni ležati više od 4 sata - stoji u saopštenju "Hells Angelsa".

Neki od prisutnih, tvrde motoristi, iako nije bilo nikakvog pružanja otpora, bili su pošpricani direktno u oči suzavcem te im je kasnije zbog toga morala biti ukazana hitna pomoć.

U saopštenju se navodi i kako su pripadnici specijalne policije verenicu jednog posetioca, inače slovensku državljanku, upitali: "Ti si prostitutka, šta radiš ovde? Koliko košta?"

Tužbe protiv MUP-a

Nakon izvršene pretrage ljudi i prostorija, 30-ak posetilaca odveženo je policijskim vozilima u prostorije MUP-a u Heinzelovu te PU Sesvete na informativni razgovor. Oni su posle davanja izjava svi pušteni.

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije protiv stranih državljana te podići tužbe i obavestiti medije u svojim zemljama o ovakvom postupku hrvatske policije.

(Izvor: Dnevni avaz)

Pogledajte još