Građanin Sijetla odlučio da se razoruža i vratio protivavionsku raketu

0

U okviru programa za vraćanje oružja, jedan građanin Sijetla odlčio je da se rastane od svoje protivavionske rakete koja ima domet od 4,8 kilometara.

Grad Sijetl je prikupio donacije u iznosu od skoro 120.000 dolara za program vraćanja oružja. Procenjuje se da ova raketa košta oko 38.000 dolara.

Američki predsednik Barak Obama predložio je početkom godine zabranu prodaje jurišnog automatskog oružja privatnim licima u SAD, kao i obaveznu proveru svih osoba koje kupuju ostalo oružje, kao odgovor na povećano nasilje i korišćenje vatrenog oružja u Americi u poslednjih nekoliko meseci.

Obama je u govoru u Beloj kući, u prisustvu potpredsednika Džozefa Bajdena, istakao da će pokrenuti širok spektar mera, koje mu pružaju njegova predsednička ovlašćenja, zarad smanjenja oružanog nasilja.

Prema prvim komentarima predsednik SAD je na taj način ušao u otvoreni sukobi sa veoma snažnim američkim lobijem koji prodaje oružje i njihovim sledbenicima u Kongresu, za koje se očekuje da se svim silama bore protiv najavljenih ograničenja u prodaji dugih cevi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.