Green Day najbolji pank-rokeri svih vremena!

Drugo mesto zauzeli su The Clash, treće The Ramones, a na listi su još i Sex Pistols, The Dead Kennedys, Iggy and The Stooges...

Green Day će, podsetimo, nastupiti 27. maja u okviru koncertnog spektakla Calling na Kalemegdanu, ispod bedema Beogradske tvrđave. Biće to njihov jedini i premijerni koncert u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojom promovišu trostruki album ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!. Gitarsku feštu uvećaće još i 90-minutni nastup Hladnog piva, a njima će se prodružiti, kako kažu organizatori, još dva odlična regionalna benda koji će uskoro biti najavljeni.

Zanimljiv je komentar urednika „Rolling Stone“ magazina koji ne dele iznenađenje dela publike sa ovim izborom najboljeg pank-rok benda svih vremena već, naprotiv, znaju zašto je „glas naroda" doneo ovakav rezultat:
Čak bi i članovi Green Day-a imali prigovor što su bolje plasirani od Clash-a ili Ramones-a, ali Internet je progovorio i to mora da se poštuje. Lako je zaboraviti, ali početkom 2000-tih slava Green Day-a se bila isprala. Bilo je teško zamisliti njihov povratak na stare staze, a možda i još teže to što su danas jedan od najvećih svetskih bendova. Očigledno, međutim, niko nije imao u vidu album 'American Idiot'. Brilijantna rok opera iz 2004. ponovo ih je odvela na rasprodate stadione, uz više radijskih hitova od bilo kog benda na planeti".

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.