Nova bezobrazna Facebook aplikacija: Hoću da se kresnem sa tobom!

Nova aplikacija na Facebooku "Bang With Friends" (Kresni se sa prijateljima) tvrdi da će pomoći korisnicama/korisnicima ove društvene mreže da "anonimno pronađu prijatelje koji su spremni na kombinaciju za jednu noć" i to tako što će ih sparivati po principu privlačnosti, prenosi britanski "The Daily Mail".

Međutim, opšta sumnja postoji koliko je zapravo ova aplikacija anonimna, jer, navodno, već postoji propust koji omogućava korisnicima pre nego što se uloguju da saznaju ko od njihovih prijateljica/prijatelja koriste "Bang With Me".

Kada se korisnica/korisnik uloguje na "Kresni se" aplikaciju na ekranu se pojavljuje ekran sa brojnim profilnim fotografijama Facebook prijatelja suprotnog pola, čime je nagovešteno da je ova aplikacija pre svega namenjena Facebook-korisnicima heteroseksualne orijentacije, prenosi "The Daily Mail".

Ispod svakog profila postoji dugme obeleženo "Down to Bang" (Kresnuo bih/Kresnula bih) pomoću koga korisnik naznači za koju osobu je seksualno zainteresovana/zainteresovan.

Nakon što se klikne na pomenuto dugme pojavljuje se oznaka "Awaiting Bang" (Čekajući kres) koja, pak, neće tu osobu obavestiti o vašem interesovanju, osim ako i ona nije ispod vašeg profila kliknula dugme "Down to Bang". Ako se to desi, aplikacija šalje notifikaciju na vaš e-mail koja će vas informisati o tome da ste našli "para za šemu za jednu noć".

Međutim, iako ova aplikacija do sada ima 2.500 prijavljenih korisnika, mnogi korisnici Facebooka je smatraju degutantnom. Među njima je i Kejti Hini, koja piše za poznati sajt "Buzzfeed".

- "Bang With Friends" je dobrim delom odvratna jer na prijateljstvo gleda kao na način da se neko kresne.

Iako će ova aplikacija mnoge oduševiti zbog "ozvaničavanja" seksa kao razloga za "druženjem" na Facebooku, u njoj pored gorenavedene greške da je heteroseksualno orijentisana i da nije sasvim anonimna, "The Daily Mail" ističe da je nemoguće opozvati jednom aktivirano dugme "Down to Bang".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.