Osma astrološka kuća razotkriva opasnosti i izazove koji nas čekaju

Osma astrološka kuća odgovara vodenoj, fiksnoj Škorpiji, osmom zodijačkom znaku koji prvenstveno simbolizuje borbu, osvetu i regeneraciju. Jer, Škorpija se poput Feniksa, ptice koja se ponovo rađa iz pepela, i posle najvećih padova, uvek uzdiže i nastavlja dalje često postižući i mnogo više.

Ova kuća predstavlja oblast horoskopa kojoj, prilikom analize, treba posvetiti posebnu pažnju jer ona pokazuje od čega nam prete opasnosti, čega treba da se čuvamo, kakvi izazovi nas privlače... Simbolizuje povrede, rane, operacije, približavanje smrti i smrt. Osma kuća takođe pokazuje nesrećne slučajeve, patnje, bolove, bolesti zbog čega je svaka planeta u ovoj kući, ali i planeta koja njom upravlja veoma važna. Ovo polje horoskopa govori o spremnosti na rizik i neprestanom preispitivanju sopstvenih snaga i mogućnosti a vrlo često i o životu punom uzbuđenja.

U ličnom horoskopu, planete u ovoj kući i njihovi aspekti sa drugim planetama, u zavisnosti od toga da li su dobri ili loši, mogu da ukazuju i na dugovečnost, poslove sa opasnim stvarima, materijalne gubitke, štete, osiguranja, poreze, banke kao i poroke, mane, skrovišta, hapšenja...

Uz četvrtu i dvanaestu, ovo je jedna od tri okultna kuće, pa sve ono što je misteriozno, tajanstveno i na granici mogućeg, privlači osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju naglašenu osmu astrološku kuću. Osobe sa "jakom" osmom kućom, vrlo često poseduju jaku intuiciju i neke posebne, vanserijske talente i sposobnosti. Ova kuća takođe predstavlja duboka istraživanja, ispitivanja i skrivenu imovinu.

Seks, strasti i svi oblici čulnih uživanja, takođe, predstavljaju interesovanja osoba sa "jakom" osmom kućom.

Osma kuća ukazuje na podršku koju dobijamo od drugih, finansijsku, moralnu, duhovnu, fizičku... Simbolizuje nasledstva, legate, testamente, poreze, osiguranja, tajne, duhovni i fizički preporod. Dobro aspektovana osma kuća ukazuje na velike finansijske dobitke, uglavnom bez mnogo truda, vredna nasledstva i talanat za rukovanje tuđim novcem (bankari, ekonomisti) a takođe predstavlja i imovinu naših partnera i alimentaciju.

Na našem telu upravlja eliminacijom štetnih materija iz organizma, hipofizom, žlezdama sa unutrašnjim lučenjem, urogenitalnim sistemom, mokraćnom bešikom, sinusima, grlom.

Izvor: Astrolog Marina Jungić Milošević za "Novosti"

Pogledajte još