Zdravko Kuzmanović prelazi u Inter

Interova prva meta u prelaznom roku je bio supertalentovani vezista brazilskog Korintijansa, Paulinjo. Ali, prevelika cena je odbila italijanski klub, što je Morati juče i priznao i klub se okrenuo dovođenju srpskog veziste iz Štutgarta koji je bio planiran tek za naredno leto. Dali su signal menadžeru srpskog igrača, Marku Naletiliću koji je uticajna osoba u oba milanska kluba, da reaguje i privede posao kraju i to je i učinjeno.

Kuzmanovićev ugovor ističe za šest meseci što znači da je mogao da pregovara i bez dozvole Štutgarta. Nemački klub je primoran da ga proda kako im ne bi otišao bez centa obeštćenja. Inter im je ponudio dva miliona za Kuzmanovića, oni su tražili 2,4 miliona evra, ali je dogovor brzo sklopljen.

I italijanski mediji prenose da je Kuzmanović novi igrač Neroazura i da njegovu zvaničnu promociju treba očekivati u četvrtak. Samo se čeka još i zvanična potvrda klubova, a još nije poznato na koliko godina je popularni Kuz potpisao.

Pored Intera, Kuzmanovića su želeli i Liverpul, Lacio i Valensija. Pored Kuzmanovića, Inter najavljuje i dolazak argentinskog veziste Lukasa Biglije iz Anderlehta. Završen je i posao oko dovođenja desnog bočno Ezekijela Skelota iz Atalante. Koštao ih je 3,5 miliona evra plus polovina ugovora Marka Livaje.

Izvor: Mozzartsport.com

Pogledajte još