Derik Rouz najbolji debitant u NBA ligi

NORTBRUK, 22. aprila 2009. (Beta-AP) - Košarkaš Čikaga Derik Rouz proglašen je za najboljeg debitanta u američkoj NBA ligi.

Drugo mesto pripalo je Ou-Džej Majou iz Memfisa, ali sa velikim zaostatkom u glasanju.

Rouz je treći igrač Čikaga koji je dobio prestižno priznanje, pošto su pre njega to učinili i Majkl Džordan i Elton Brend. Prvi izbor na prošlogodišnjem draftu NBA lige ove sezone je za tim iz radnog grada u proseku beležio 16,8 poena i 6,3 asistencija po utakmici.

Prvi izbor na prošlogodišnjem draftu NBA lige ove sezone je za tim iz rodnog grada u proseku beležio 16,8 poena i 6,3 asistencija po utakmici.

Čikago je ove sezone ostvario 41 pobedu i doživeo isto toliko poraza, što je napredak u odnosu na prethodni ciklus u kome su Bulsi izgubili 49 utakmica.

Dobre igre Čikagu su donele i plasman u plej-of, a Rouz je već na debiju u toj fazi takmičenja izjednačio poenterski rekord legendarnog Karima Abdul-Džabara. Njih dvojica su jedini uspeli da na debiju u plej-ofu postignu 36 poena.

Rouz je imao i 11 asistencija, pa je Čikago pobedio sa 105:103, ali je Boston na sledećem susretu došao do izjednačenja.

Pogledajte još