Nebojša Medojević: Šarić siguran u Crnoj Gori zbog kontakta sa vlašću

Direktir ANB Boro Vučinić rekao je novinarima da ta služba nema saznanja da se Darko Šarić nalazi u Crnoj Gori, prenose crnogorske "Vijesti".

Medojević je naveo da bezbednosne službe iz političkih razloga ne rade svoj posao kako bi trebalo.
- Politički razlozi su ključni zbog čega naše bezbednosne službe, samim tim policija i pravosuđe, još uvijek nisu sposobne da se uhvate u koštac sa krivičnim delima koja idu ka vrhu režima - rekao je Medojević.

Služba Crnogorske agencije za nacionalnu bezbjednost je i u zvaničnom reagovanju objavila da se "Darko Šarić, državljanin Republike Srbije, prema saznanjima crnogorskih službi bezbednosti i međunarodnih partnera sa kojima razmenjuje informacije u akciji lociranja i hapšenja ovog lica koje se nalazi na Interpolovoj potjernici, ne nalazi se na teritoriji Crne Gore". Isto potvrđuje i crnogorski MUP koji navodi da za hapšenje Šarića ne treba bilo kakav "dogovor" jer će i crnogorske i druge službe bezbednosti postupiti po nalogu za hapšenje kada on bude lociran.

Prema njegovim riječima, Šarić duže vrijeme ima podršku crnogorske vlasti.
- Naše su procene bile da mu je najsigurnije u Crnoj Gori. Ipak ovde ima kontakte sa vlašću. Dugo je godina čovek koji ima logističku podršku svih bezbednosnih službi u Crnoj Gori - ističe Medojević.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kazao je da narko bosovi imaju logističku podršku u Crnoj Gori. On je rekao da je opozicija na današnjoj sednici Odbora za bezbednost tražila odgovore na pitanja da li se Šarić nalazi u Crnoj Gori.

- Dobili smo negativan odgovor i da ne postoje saznanja da je on u Crnoj Gori - rekao je Medojević, a prenose "Vijesti".

Da podsetimo, još 2010. se tvrdilo da se Darko Šarić krije u svom rodnom gradu Pljevljima, na severu Crne Gore, gde se nalazio i njegov brat Duško. Tada su domaći mediji pisalo da Šarićima logističku podršku za skrivanje Šarićima daje visoki funkcioner Državne bezbednosti Crne Gore, koji je u službi zadužen za specijalne operacije, a koji je pomagao odbeglim "Zemuncima" 2007.

Izvor: N.D./Vijesti

Pogledajte još