Nebojša Medojević: Šarić siguran u Crnoj Gori zbog kontakta sa vlašću

Direktir ANB Boro Vučinić rekao je novinarima da ta služba nema saznanja da se Darko Šarić nalazi u Crnoj Gori, prenose crnogorske “Vijesti“.

Medojević je naveo da bezbednosne službe iz političkih razloga ne rade svoj posao kako bi trebalo.
Politički razlozi su ključni zbog čega naše bezbednosne službe, samim tim policija i pravosuđe, još uvijek nisu sposobne da se uhvate u koštac sa krivičnim delima koja idu ka vrhu režima – rekao je Medojević.

Služba Crnogorske agencije za nacionalnu bezbjednost je i u zvaničnom reagovanju objavila da se “Darko Šarić, državljanin Republike Srbije, prema saznanjima crnogorskih službi bezbednosti i međunarodnih partnera sa kojima razmenjuje informacije u akciji lociranja i hapšenja ovog lica koje se nalazi na Interpolovoj potjernici, ne nalazi se na teritoriji Crne Gore”. Isto potvrđuje i crnogorski MUP koji navodi da za hapšenje Šarića ne treba bilo kakav “dogovor” jer će i crnogorske i druge službe bezbednosti postupiti po nalogu za hapšenje kada on bude lociran.

Prema njegovim riječima, Šarić duže vrijeme ima podršku crnogorske vlasti.
Naše su procene bile da mu je najsigurnije u Crnoj Gori. Ipak ovde ima kontakte sa vlašću. Dugo je godina čovek koji ima logističku podršku svih bezbednosnih službi u Crnoj Gori – ističe Medojević.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kazao je da narko bosovi imaju logističku podršku u Crnoj Gori. On je rekao da je opozicija na današnjoj sednici Odbora za bezbednost tražila odgovore na pitanja da li se Šarić nalazi u Crnoj Gori.

Dobili smo negativan odgovor i da ne postoje saznanja da je on u Crnoj Gori – rekao je Medojević, a prenose “Vijesti”.

Da podsetimo, još 2010. se tvrdilo da se Darko Šarić krije u svom rodnom gradu Pljevljima, na severu Crne Gore, gde se nalazio i njegov brat Duško. Tada su domaći mediji pisalo da Šarićima logističku podršku za skrivanje Šarićima daje visoki funkcioner Državne bezbednosti Crne Gore, koji je u službi zadužen za specijalne operacije, a koji je pomagao odbeglim “Zemuncima” 2007.

Izvor: N.D./Vijesti