Pobede Denvera, Orlanda i Majamija

BEOGRAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu Nju Orleans sa 108:93 i tako poveli sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.
Ekipu je do pobede predvodio Čonsi Bilaps sa 31 poenom, a serija se sada seli u Nju Orleans. Treća utakmica igra se u subotu, a ovo je Denveru tek treći put u 33 godine dugoj istoriji kluba da ima prednost od 2:0 u plej-ofu.

Osim toga, Denver nije poveo sa 2:0 u prvom kolu doigravanja još od 1985. godine, kada je pobedio Jutu u pet mečeva.

Nju Orleans je izgubio osam od poslednjih 10 utakmica. Najefikasniji u timu bio je Dejvid Vest sa 21 poenom, dok je Predrag Stojaković postigao 17.

Majami je izjednačio na 1:1 u seriji protiv Atlante, a meč u prestonici Džordžije završen je takođe rezultatom 108:93.

Utakmicu za Majami praktično je sam dobio Dvejn Vejd, koji je postigao 33 poena, od čega 13 uzastopnih na kraju prvog poluvremena i trojku dva i po minuta pre kraja, kojom je utakmica rešena.

Sujeverni navijači Atlante, čiji je nadimak Sokoli (Hawks) mogli su da pretpostave da se utakmica neće dobro završiti za tim, pošto je soko zvani Spirit (Duh) odbio da se spusti sa skele prilikom predstavljanja tima.

Spirit je ostao na svom mestu do početka utakmice, koja je bila prekinuta na nekoliko minuta kada se ptica spustila na tablu koša i ostala tamo dok je njen dreser nije ubedio da siđe.

U poslednjoj utakmici večeri, Orlando je kod kuće pobedio Filadelfiju sa 96:87 i izjednačio na 1:1 u seriji, ali je ponovo ispustio 18 poena prednosti, koliko je imao u prvom meču, kada je Filadelfija uspela da preokrene rezultat. 

Rezultati:

Orlando - Filadelfija 96:87 (1:1) 

Atlanta - Majami 93:108 (1:1)

Denver - Nju Orleans 108:93 (2:0)

Pogledajte još