Fudbaler molio navijače da ga ne vređaju

Reprezentativca SAD Altidora su tokom utakmice Den Boša i AZ Alkmara u utorak vređali domaći navijači na rasnoj osnovi, oponašajući majmunske zvuke.

Iako se prvi put susreo s takvim uvredama, Altidor je rekao da je to ozbiljna stvar, ali da se ne ljuti na navijače.

"Svi grešimo. Ali, ovo je velika stvar. Nije prijatno kada ceo stadion oponaša majmunske zvuke. Ja sam jedini tamnoputi igrač u mom timu, tako da su uvrede bile meni upućene", rekao je Altidor.

"Na sajtovima su postavili mnogo video snimaka na kojima se jasno čuje o čemu se radi. Bilo je prilično glasno", dodao je 22-godišnji napadač.

Altidor je rekao da je vaspitan po strogim religioznim pravilima i da se molio za navijače koji su ga vređali.

"Moja porodica je veoma religiozna. Majka mi je rekla da ću na najbolji način pomoći drugome ako se molim za njega. To sam i uradio, jer mislim da ti ljudi, duboko u sebi, i nisu toliko loši. Neki ljudi prave greške, a to je bila njihova", rekao je Altidor.

"Molim se da se takve stvari neće ponoviti, da će izvući pouke iz svojih grešaka. Treba oprostiti pošto svi grešimo", dodao je.

Altidor je rekao da je sudija Rejnold Videmejer želeo da prekine utakmicu, ali da su ga fudbaleri ubedili da to ne učini.

"Rekli smo mu da želimo da igramo. Nisam želeo da pružim zadovoljstvo tim navijačima, jer sam mislio da je najbolji odgovor da ostanem na terenu i pokušam da pobedim. Ponosan sam na svoj klub i saigrače", rekao je Altidor.

AZ Alkmar je pobedio Den Boš sa 5:0, a Altidor je postigao gol iz jedanaesterca.

Beta

Pogledajte još