Parovi gde žena kuva, a muž popravlja po kući imaju bolji seks

Univerzitet u Vašingtonu sproveo je istraživnje u kojem je učestvovalo 4500 heteroseksualnih parova sa prosekom starosti od 40 godina. Nalazi ukazuju da je prihvatanje tradicionalnih uloga važno za seksualnu želju kod parova.

Studija je pokazala da prosečan bračni par vodi ljubav pet puta nedeljno. Međutim, parovi gde žena obavlja “ženske” kućne poslove vode ljubav 1,6 puta više mesečno nego oni gde i muškarci pomažu pri kućnim poslovima.

Nedavno su objavljena istraživanja koja tvrde da je situacija obrnuta i da muškarci koji pomažu ženama imaju češći seks. Prema novim nalazima, razlog tome je da oni dobijaju seks kao kompenzanciju za pomoć u kući. Psiholozi tvrde da je problem je u tome što stara istraživanja nisu uzela u obzir na koje se tačno kućne poslove misli.

Rezultati ukazuju da oni muškarci koji pomažu pri tipično ženskim poslovima ređe imaju seks, dok oni koji obavljaju “muške” poslove po kući, kao što su popravke po kući i popravljanje automobila, imaju češće seks. Istraživanja ukazuju na važnost društveno podeljenih uloga u heteroseksualnim brakovima.

Međutim, muškarci koji nameravaju da sav posao prepuste ženama rizikuju stvaranje konlikata u braku i snižavanje zainteresovanosti žene za seks. Studija je pokazala da je žensko zadovoljstvo brakom zaista povezano sa učešćem muškarca u radu u kući.

Daily Mail

Pogledajte još