Jeremić i Đilas u Krunskoj o vraćanju poslaničkog mandata

Jeremić je sinoć u intervjuu za RTS rekao da ne želi da vrati poslanički mandat, ističući da bi to bilo protivustavno i da bi "nedvosmisleno unizilo ugled Srbije u UN", s obzirom na njegovu funkciju predsednika Generalne skupštine UN.

On je potvrdio da će se pre današnje sednice Izvršnog odbora DS, koji bi trebalo da odluči o ostanku Jeremića i Dušana Petrovića u stranci, sastati sa liderom demokrata i da je "spreman na razuman razgovor, zajedničko rešenje za izlaz iz ove neprijatne situacije".

Đilas je ranije izjavio da će pokušati da ubedi poslanika Vuka Jeremića da vrati poslanički mandat i tako ispoštuje odluku Glavnog odbora DS.

- Smatram da sam mandat u Narodnoj skupštini pošteno zaradio i ne bih da se s poverenjem građana kockam. To nije u skladu s Ustavom i zakonom - rekao je Jeremić, objašnjavajući zašto neće da vrati mandat. On je podsetio da je i institucija blanko ostavki ukinuta dok je njegova stranka bila na vlasti.

Sednica proširenog Izvršnog odbora, odnosno Disciplinske komisije, očekuje se oko 17 sati u sedištu DS u Krunskoj. Kako je Tanjugu rečeno u toj stranci, Petrović i Jeremić mogu da, ukoliko to žele, članovima Izvršnog odbora svoje stavove iznesu lično ili pisanim obraćanjem.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još