Jeremić i Đilas u Krunskoj o vraćanju poslaničkog mandata

0

Poslanik Demokratske stranke Vuk Jeremić stigao je nešto pre 14 sati u centralu stranke u Krunskoj ulici, gde bi trebalo da razgovara sa liderom demokrata Draganom Đilasom uoči sednice Izvršnog odbora na kojoj će se razmatrati njegovo evenutalno isključenje iz DS zbog odbijanja da vrati poslanički mandat.

Jeremić je sinoć u intervjuu za RTS rekao da ne želi da vrati poslanički mandat, ističući da bi to bilo protivustavno i da bi “nedvosmisleno unizilo ugled Srbije u UN”, s obzirom na njegovu funkciju predsednika Generalne skupštine UN.

On je potvrdio da će se pre današnje sednice Izvršnog odbora DS, koji bi trebalo da odluči o ostanku Jeremića i Dušana Petrovića u stranci, sastati sa liderom demokrata i da je “spreman na razuman razgovor, zajedničko rešenje za izlaz iz ove neprijatne situacije”.

Đilas je ranije izjavio da će pokušati da ubedi poslanika Vuka Jeremića da vrati poslanički mandat i tako ispoštuje odluku Glavnog odbora DS.

Smatram da sam mandat u Narodnoj skupštini pošteno zaradio i ne bih da se s poverenjem građana kockam. To nije u skladu s Ustavom i zakonom – rekao je Jeremić, objašnjavajući zašto neće da vrati mandat. On je podsetio da je i institucija blanko ostavki ukinuta dok je njegova stranka bila na vlasti.

Sednica proširenog Izvršnog odbora, odnosno Disciplinske komisije, očekuje se oko 17 sati u sedištu DS u Krunskoj. Kako je Tanjugu rečeno u toj stranci, Petrović i Jeremić mogu da, ukoliko to žele, članovima Izvršnog odbora svoje stavove iznesu lično ili pisanim obraćanjem.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.