Transfer bomba: U Zvezdi bio višak, danas potpisao za Fulam!

Postao je član Fulama, koji se danas ozbiljno pojačao na nekoliko pozicija. Maksimović je pregovarao i sa Mančester Sitijem i sa Fulamom i na kraju je završio u londonskom klubu.

Ključnu ulogu je odigrao čuveni izraelski menadžer Pini Zahavi koji ima „prolaz“ u gotovo svakom klubu na Ostrvu. Podsetimo, Zahavi je prošle godine postao „vlasnik“ Maksimovića kada je tadašnje rukovodtsvo kluba sa Marakane prodalo Zahavijevom fondu sva prava na Maksimovića. Još prošlog septembra, Zahavi je Maksimovića zvanično prodao Apolonu sa Kipra, što niko u Zvezdi nije znao. Bio je to manevar starog menadžerskog vuka da lakše završi transfer igrača na Ostrvo.

Postojala je mogućnost i da srpski reprezentativac pređe u Mančester Siti, ali je na kraju procenjeno da he Fulam daleko bolja opcija za Maksimovića i njegov razvoj. Finansijski detalji kao i dužina ugovora nisu poznati. Ne zna se koliko je Zahavi zaradio od Fulama na prodaji Maksimovića, ali se zna da Crvenoj zvezdi ne ide nijedan dinar od transfera. Maksimović je dobio i radnu dozvolu jer je bio standardan na spiskovima selektora Siniše Mihajlovića, pa nije imao probleme koji muče mnoge igrače van Evropske Unije kada dolaze u Premijer ligu.

(Izvor: Mozzart Sport)

Pogledajte još