SPS: Uhapšeni odbornici DS i URS zbog podmićivanja

Predsednik opštine Despotovac Dejan Nenadović iz Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je večeras da su zbog podmićivanja odbornika Srpske napredne stranke u Despotovcu uhapšena trojica članova Demokratske stranke (DS) i jedan Ujedinjenih regiona Srbije (URS) iz tog grada

"Kako saznajemo, sinoć su uhapšeni i privedeni u policiju bivši zamenik predsednika opštine Ljubiša Dobrosavljević (DS), bivši predsednik Skupštine Despotovca Dragan Bogdanović (URS), bivši zamenik predsednika skupštine Milorad Mijajlović (DS) i odbornik Dragi Mijajlović (DS)", rekao je Nenadović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je odborniku SNS Mladjanu Milivojeviću nudjeno 10.000 evra da predje u redove DS i da je primopredaja novca trebalo da bude obavljena sinoć u jednom restoranu, kada su ta četvorica političara i uhapšena.

Potpredsednik Opštinskog odbora SNS u Despotovcu i pomoćnik predsednika opštine Saša Janković je rekao da je Milivojević prijavio policiji da mu je ponudjen mito.

"Nadam se da će biti procesuirani po zakonu kako zaslužuju", kazao je Janković.

Skupštinska većina u Despotovcu, koju čine koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ima 23 odbornika, dok DS i URS imaju 22 odbornika, zbog čega im je bio potreban još jedan odbornik.

Izvor: Agencija Beta

Pogledajte još