Roj Kin preuzeo Ipsvič

IPSVIČ, 23. aprila 2009. (Beta-AP) - Engleski fudbalski drugoligaš Ipsvič imenovao je Roja Kina za trenera ekipe i poverila mu zadatak da tim uvede u Premijer ligu.

Kin će na klupi zameniti Džima Magiltona. Nekadašnji vezni fudbaler Mančester junajteda napustio je mesto trenera u Sanderlendu u decembru.

Kin je u prvoj sezoni u Sanderlendu, 2007, uveo klub u Premijer ligu, ali nije uspeo da ostavi traga u najboljem rangu takmičenja. Ipsvič je deveti u drugoj ligi, a u prvoj je poslednji put igrao pre sedam godina.

"Zaista verujem da dolazim u klub koji ima potencijala, ambicije i infrastrukturu da ponovo bude u Premijer ligi. Vlasnik kluba (Markus Evans) i izvršni direktor (Sajmon Kleg) ostavili su jak utisak na mene zbog posvećenosti ispunjenju tog cilja što je pre moguće. Ne mogu da dočekam da počnem da radim", rekao je Kin.

Kleg je učestvovao u uspešnoj kandidaturi Londona za Olimpijske igre. Na prošlogodišnjoj Olimpijadi bio je vođa britanske ekspedicije, koja je osvojila najviše medalja u poslednjih 100 godina. Za prvog operativca Ipsviča imenovan je u ponedeljak.

Pogledajte još