Meksiko: Eksplozija u naftnoj kompaniji, 25 mrtvih (VIDEO)

0

Dvadeset pet ljudi je poginulo, a više od 100 je povređeno, u eksploziji koja se sinoć dogodila u sedištu naftne kompanije Pemeks u Meksiko Sitiju.

Spasioci su u četvrtak uveče i dalje tragali za preživelima zarobljenim u ruševinama zgrade čija su tri sprata teško oštećena u eksploziji.

Meksički ministar unutrašnjih poslova Migel Ozosio Čong kazao je da je neizvesno da li su sve žrtve pronađene, ali da će spasioci nastaviti da tragaju za eventualnim preživelima.

Mnogi zaposleni u naftnoj kompaniji bili su na ručku izvan zgrade u trenutku eksplozije koja se dogodila u garaži u podrumu pored čuvene kule Petroleus meksikanos, ili Pemeks, jedne od najviših zgrada u Sjudad Meksiku.

U eksploziji su oštećeni podrum i prva dva sprata, koja su se srušila.

Meksički predsednik Enrike Pena Nieto kazao je da još nije poznat uzrok eksplozije u 14-spratnoj zgradi koja se nalazi u prometnom trgovačkom delu grada.

Kula Pemeks, u kojoj radi više hiljada ljudi, evakuisana je posle eksplozije, ali nije oštećena. Okolne ulice zatvorene su za saobraćaj.

Naftna kompanija i rafinerija Pemeks, osnovana 1938, ima blizu 150.000 zaposlenih i u 2011. je proizvodila oko 2,5 miliona barela sirove nafte dnevno.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.