Vujošević: Nemamo pravo na kiks!

"Protivnik je ozbiljniji nego što to pokazuje tabela. Moramo predstojeću utakmicu ozbiljno da shvatimo, jer oni neće doći u Beograd da se sami pobede. To bi igrači i navijači trebalo da shvate. Nemamo pravo na kiks", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Svaka će utakmica biti sve teža kako se bude bližio kraj regularnog dela, za koji očekujem da bude regularan. Mislim na uslove za igru i suđenje, da ekipe koje ostvare ili ne ostvare svoje ciljeve ne prave logističke saveze s drugim interesnim grupama", dodao je

Košarkaši Partizana sutra od 19 sati igraju u beogradskom Pioniru protiv Splita utakmicu 20. kola Jadranske lige.

Partizan je treći na tabeli sa 12 pobeda, dok Split zauzima 12. poziciju sa sedam trijumfa.

"Split je prvi deo sezone igrao preko svakih očekivanja i to je doprinelo da se klub održi. Međutim, problemi i pad rezultata došli su posle njihove pobede protiv Cedevite u Zagrebu, a ta utakmica je pokazatelj kakva su ekipa", rekao je vujošević.

"Oni su taktički dobro potkovani, a centar Nikola Vujičić je srce ekipe i kluba. Mislim da će doći u punom sastavu i pokušati da naprave iznenađenje. Krasi ih velika borbenost i žele da izbegnu poslednje mesto na tabeli, kako bi i sledeće sezone igrali u Jadranskoj ligi", dodao je Vujošević.

Povodom izjave gradonačelnika Dragana Đilasa da je skupo organizovati završni turnir Jadranske lige, trener srpskog šampiona ponovio je da bi Beograd trebalo da bude domaćin tog turnira.

"Grad mora da se uključi jer mu je u interesu da ima bar jedan klub koji će se sledeće sezone takmičiti u Evroligi. Mislim da to nije njegov konačan odgovor, Đilas je čovek od košarke i očekujem da grad pomogne u organizaciji 'fajnal fora'",
rekao je Vujošević.

Upitan da prokomentariše pravilo o najviše četiri stranaca u domaćim klubovima, on je rekao da će Partizan poštovati svaku odluku Saveza.

"Svi žele da zaštite domaće igrače, a oko dobijanja pasoša i mogućnosti igranja za reprezentaciju postoje različita tumačenja. Ako Košarkaški savez Srbije proceni da u našim klubovima može da igra veći broj stranaca, Partizan ne bi imao ništa protiv", rekao je Vujošević.

Beta

Pogledajte još