Luis Garido: Zvezda je najveći klub na ovim prostorima!

"Zvezda je veliki klub. Kada sam čuo za interesovanje odmah sam počeo da se raspitujem i shvatio da je to najveći klub s ovih prostora. Znam da zaostajemo za Partizanom šest bodova i nadam se da ću doprineti da se ta razlika dostigne i osvoji titula", rekao je Garido na svojoj promociji na stadionu Zvezde.

Garido je u Zvezdu došao na šestomesečnu pozajmicu iz Olimpije iz Hondurasa, a beogradski klub će na kraju sezone imati pravo da otkupi njegov ugovor.

Ovaj fudbaler igra na poziciji zadnjeg veznog, član je reprezentacije Hondurasa, a u Zvezdi će nositi broj 20.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović opisao je Garida kao velikog radnika i uporedio ga s italijanskim fudbalerom Đenarom Gatuzom.

"Nadimak mu je pit bul, jer je veliki radnik na terenu i žrtvuje se za svoje saigrače, a upravo nam takav treba. Nadam se da sam pogodio u dovođenju, jer sam lično odlučio da on dođe, uz saglasnost predsenika i trenera kluba", rekao je Stojadinović.

Sportski direktor Crvene zvezde je kazao da je Šveđanin Niklas Bakman prva želja kluba, ali se još ne zna da li će se taj transfer realizovati.

On je dodao da štoper Zvezde Nikola Maksimović nije uspeo da dobije britansku radnu dozvolu zbog čega je propao njegov transfer u engleski Fulam.

"Maksimović je igrač kiparskog Apolona i mi imamo obavezu da ga držimo u klubu do juna. On najverovatnije neće putovati na pripreme u Antaliju, ali će posle toga imati priliku da se izbori za mesto u timu", rekao je Stojadinović.

Prema njegovim rečima, za sada ne postoji nijedna ponuda za fudbalere Crvene zezde, ali se nada da će neka stići, jer su crveno belima "pare potrebne".

Beta

Pogledajte još