Bus plus: Za godinu dana 50.000 korisnika više

Iz gradske uprave navode i da je zaustavljen pad prihoda od prodaje karata, a povećan broj ostvarenih polazaka za blizu 600 dnevno.

"To je za direktnu posledicu imalo rast prihoda, pre svega, GSP 'Beograd'", navedeno je u saopštenju i dodaje se da je primena novog sistema donela je i promenu tarifne politike, tako da je izjednačavanje povlašćenih i besplatnih kategorija, kao što su ratni vojni invalidi, nezaposleni, izbegla lica i besplatan prevoz za učenike osnovnih škola, stvorilo uštede građanima od oko 270 miliona dinara.

Slanjem SMS poruka moguće je dobiti informaciju koliko je vremena potrebno do dolaska sledećeg autobusa, dok na deset stanica u centru grada postoje displeji, koji pokazuju ove informacije, jedna je od novina koja je došla sa uvođenjem novog načina naplate.

U vozila gradskog prevoza postavljeno je više od 8.000 uređaja za očitavanje kartica, a na nedavno održanoj Svetskoj izložbi najnovijih dostignuća u Parizu taj uređaj uvršćen je među tri najkvalitetnija rešenja u naplati karata u javnom prevozu u svetu.

Dodatne pogodnosti za korisnike tog sistema naplate su i veći broj prodajnih mesta za kupovinu i dopunu kartica - danas ih umesto 26 ima ukupno 1.750.

Više od 120.000 đaka osnovnih škola dobilo je pravo na besplatan prevoz.

Iz gradske uprave poručuju da je u planu uvođenje novih načina dopune, putem Interneta i mobilnog telefona, kao i uvođenje vremenskih karata i nove pogodnosti u okviru benefit programa.

(Tanjug)

Pogledajte još