Sin Dejvida Bouvija – Dankan Džons režira film po igrici "World of Warcraft"

0

Možda Dankana Džonsa neki znaju "samo" kao sina Dejvida Bouvija. Međutim, filmofili ga pre svega vole zbog filmova "Source Code" i "Moon", a tek će ga voleti ako dokaže da je od popularne igrice kakva je "WoW" moguće napraviti dobar film.

Već godinama se vrti jedno pitanje, a to je da li je od jedne igre moguće napraviti dobar film. Ja sam uvek tvrdio da je to moguće, a sada ću imati priliku da to i uradim – napisao je reditelj Dankan Džons na svom Twitteru potvrdivši tako da je upravo on izabran da režira film po popularnoj igrici “World of Warcraft” i to za budžet od oko 100 miliona dolara.

Popularna igrica “World of Warcraft” (WoW) smeštena je u fantastični svet vilenjaka, orki i trolova – svet u kome je na kraju 2012. godine, putem svojih kompjutera, “živelo” preko deset miliona aktivnih igrača.

Produkcija filma će početi ove godine, a planirano je da film u bioskope dođe 2015. godine. Pisanja scenarija, što će nesumnjivo biti pravi zahvat, prihvatio se Čarls Levit poznat po sjajnom scenariju za film Edvarda Zvika “Krvavi dijamant”

Naravno, kao i uvek kada su adaptacije video igrica u pitanju, javnost je veoma skeptična. Međutim, filmovi nastali na osnovu fantastičnih svetova u kojima uživaju pasionirani gejmeri uvek dobro prođu na boksofisima širom sveta, a, s obzirom, da je iza ove adaptacije Džons očekujemo da zaradu, za promenu, prati i kvalitet.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.