Dačić: Nema razloga za izbore, Vlada je jedinstvena i stabilna (VIDEO)

"Sve što se dešavalo u poslednje vreme bio je pokušaj diskreditacije vlade. Ti udari bili su pokušaj narušavanja njenog kredibiliteta, ali nisu uspeli. Vlada će nastaviti da radi posao u interesu građana" rekao je Dačić novinarima u sedištu Socijalističke partije Srbije.

Dačić je rekao da je u poslednje vreme suočen sa različitim optužbama, "da sam izdajnik, da se stranka ili ja kriminalizujemo, da smo protiv borbe protiv kriminala i korupcije, pa do najprimitivnijih, da sam alkoholičar".

"Osnovna je ideja da se premijer pokaže kao nepodoban", rekao je Dačić.

On je istakao da su ciljevi Vlade dobijanje datuma pregovora sa Evropskom unijom, bolji život građana i borba protiv kriminala i korupcije. Rekao da je Vlada preuzela najteži posao da Srbiju uvede u EU i da to čini pregovarajući sa najvećim protivnikom Tačijem.

"Za ovo kratko vreme uspeli smo da sprečimo dalje srljanje i pad ekonomije, zaustavljen je pad deficita, nezaposlenost, dinar je stabilan",
rekao je Dačić.

"Vlada će raditi svoj posao u interesu građana, države, ne postoji nijedan politički razlog za održavanje izbora", naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, čak i politički analitičari govore da je takav nivo podrške imala Vlada samo kada je dobijena vizna liberalizacija.

Dačić: Video sam se sa Radulovićem
Premijer Ivica Dačić rekao je da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem nekoliko puta, ali da nije bio obavešten da je Radulović član kriminalne grupe. Sve o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Dačić je sazvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj se prvi put obratio javnosti posle novog teksta o vezama sa narko-klanom Darka Šarića.

Konferencija za novinare je bila najavljena za 17 sati, ali je zbog kašnjenja sednice predsedništva - odložena. Sednica je počela u 16.45, a završena sat
kasnije u sedištu SPS-a.

Reakcije na pisanja o Dačićevim navodnim kontaktima sa pripadnicima Šarićeve grupe

Nakon objavljivanja priče o Dačićevim navodnim kontaktima sa članovima Šarićeve kriminalne grupe, usledile su brojne reakcije, a SNS zakazala sednicu predsedništva na kojoj će odlučiti o prevremenim parlamentarnim izborima.

Oglasio se i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković koji smatra da se medijski napadi na premijera Srbije Ivicu Dačića "ne događaju sami po sebi" i ocenio da iza njih stoji "veoma jak i visoki funkcioner".

Lider Demokratske stranke Dragan Đilas oštro je kritikovao rad Vlade Srbije i poručio da je jedini izlaz iz ovakve situacije u zemlji - raspisivanje izbora, što pre.

(Izvori: Beta, Novi magazin, B92, RTS)

Da li Srbiju čekaju vanredni parlamentarni izbori? O tome čitajte ovde.

Na Dačićevu kolonu naleteo skuter
Na kolonu u kojoj je bio premijer Ivica Dačić naleteo je skuter danas u Ulici kneza Miloša. Više o tome pročitajte ovde.

Dačić, "Nemoguća misija" i voditeljka bez gaćica
Premijer Srbije Ivica Dačić došao je u središte medijske pažnje i zbog epizode "Nemoguće misije" u kojoj ga intervjuiše "voditeljka" bez gaćica. Najnovija vest (izjava autora emisije) koja je uvezi sa tim nalazi se ovde (a tu možete pratiti i hronologiju "slučaja").
Pogledajte još