Janković: Jako sam zadovoljan pripremama!

"Zadovoljan sam igrama u svim mečevima do sada. U drugoj fazi odigraćemo četiri puta po dva susreta, odnosno imaćemo dupli program. Svi igrači imaće priliku da odigraju po četiri susreta od po 90 minuta i da se bore za svoje mesto u timu. Učinak svih iz ovih osam susreta biće sabirani i u generalnoj probi protiv Šahtjora igraće tim koji bi trebalo da istrči i na Marakanu u prvom kolu protiv Javora", rekao je Janković novinarima na stadionu Zvezde.

On je kazao da će u odnosu na prvi deo priprema u Antaliji, na drugi putovati Nikola Petković umesto suspendovanog Milana Jovanovića, dok će Stefana Čikića zameniti Filip Janković, ali samo u slučaju da nije zatražio raskid ugovora.

"Došlo je do malih pomeranja i ovoga puta od početka sa nama biće Nikola Petković umesto suspendovanog Milana Jovanovića. Takođe mesto Stefana Čikića koji putuje sa omladincima u Vijaređo, trebalo bi da zauzme Filip Janković. Međutim, njegov status je još uvek neizvestan jer postoji mogućnost da je zatražio pre izvesnog vremena raskid ugovora sa Crvenom zvezdom. Ako je to tačno, on neće putovati sa nama u Antaliju", kazao je trener crveno-belih.

Janković je naveo da očekuje da tim u Antaliji bude kompletan najkasnije 8. februara, kada bi trebalo da se vrate svi igrači koji imaju reprezentativne obaveze.

"Novo pojačanje Luis Garido priključiće nam se kada i ostali mladi, odnosno A reprezentativci. Očekujem da sve igrače imam na raspolaganju 7. ili najkasnije 8. februara kada počinjemo i da igramo utakmice", naveo je Janković.

On je naveo da bi klubu dobro došla još neka pojačanja, ali da je sve manje vremena za to.

"I Real Madridu dobro dođu pojačanja. Sve je manje vremena za dolazak novih igrača, jer je ostatak ekipe u trenažnom procesu četiri nedelje i mnogo su odmakli od početka priprema. Svakodnevno sve više odmičemo i teško bi bilo bilo kome da pohvata sve automatizme i navike, i da odmah može da igra i donosi razliku na terenu", naveo je Janković.

Sa fudbalerima Zvezde u Antaliju će putovati i psiholog Bojana Jeličić.

"Sa nama u Antaliju na drugu fazu priprema putuje i psiholog Bojana Jeličić. Ona je bila deo tima i u sezoni 2005/06. kod tadašnjeg trenera Valtera Zenge. Sa dosta uspeha radila je i kao psiholog muške i ženske rukometne reprezentacije Srbije", kazao je Janković.

Trener Zvezde je kazao da će štoperi Nikola Maksimović i Milan Jovanović ostati u Beogradu gde će individualno trenirati i dodao da će njih dvojica imati priliku da se ponovo nametnu za mesto u timu.

"Izuzetno mi je bitno da znam kako će trenirati u objektivno težim uslovima u Beogradu, u odnosu na one u Antaliji. Maksimović se vratio sa puta neobavljena posla i kao igrač koji je pod ugovorom sa Crvenom zvezdom dužan je da obavlja sve profesionalne obaveze. Bio je nekoliko dana na putu, propustio je treninge i sada je u velikom zaostatku u odnosu na ekipu. Pratićemo sve i kada se vratimo iz Turske procenićemo da li je neko od njih svojim radom i zalaganjem zaslužio kartu za povratak u najjači tim", rekao je Janković.

Zvezda će prolećni deo sezone početi 27. februara protiv Javora, a Janković je rekao da će Nikola Petković tada igrati na poziciji levog beka, iako ga za buduće planira na mestu levog štopera.

Beta

Pogledajte još