Dačić: Viđao sam se sa Radulovićem, nisam bio obavešten da je član Šarićeve grupe (VIDEO)

On je rekao da se sa Radulovićem sastao pre 4-5 godina, ali da tada nije raspolagao podatkom da je taj čovek deo Šarićevog kriminalnog klana.

Premijer Dačić je rekao da Raduloviću nikada nije pomagao i postavio pitanje: "Ko mene treba da informiše iz policije i zašto sam konstantno bio zaobilažen u dostavljanju pravovremenih informacija o određenim ličnostima?".

Dačić je rekao da policija nije vršila kontraobaveštajnu zaštitu ministra policije i da ga nije obaveštavala o kriminalnim aktivnostima pojedinih osoba sa kojima se sastajao.

"To je u tišini arhivirano kako bi se iskoristilo za pritiske i ucene kada za to dođe vreme", rekao je Dačić.

On je precizirao da je u decembru 2008. od Uprave kriminalističke policije dobio knjigu koja predstavlja pregled organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Srbije i da u njoj Rodoljub Radulović nije bio naveden kao pripadnik klana Darka Šarića.

On je novinarima i pokazao navedenu "Belu knjigu".

"Zašto nisam upozoren i ko treba kontraobaveštajno da štiti najviše državne funkcionere i čuva integritet i autoritet institucija premijera? Zar ja treba da znam bolje od policije ko je pripadnik organizovane kriminalne grupe? Ko danas štiti kontraobavestajno najviše državne funkcionere? Da to neko radi nikada se ne bi desila ni ova 'skrivena kamera'. Kako nisu ispunjavane zakonske obaveze da me policija informiše o svemu?", upitao je Dačić.

"Nikada nisam počinio krivično delo i nastaviću da vodim ovu vladu jer niko nema pravo da sada zaustavi Srbiju. Pokušava se da se udarom na premijera dovede po pada vlade",
kazao je Dačić.

Premijer je naglasio da je Vlada Srbije stabilna i da ima rezultate koje "nije imala nijedna prethodna".

"Svaki drugi scenario je zaustavljanje Srbije, udari koji postoje na mene su pokušaj udara na kredibilitet Vlade, ali ti udari nisu uspeli“, rekao je on.

Šta je još rekao o Vladi Srbije i vanrednim izborima možete pročitati u posebnoj vesti.

Dačić je naveo i da su mnogi sa kojima se susretao završili u zatvoru, a da će mnogo sa kojima se sad susreće završiti u zatvoru. Rekao je i da "to važi i za Radulovića, ako se dokaže".


(B92, RTS)

Pogledajte još