Obradović: Trijumf nad Belgijom veliki uspeh celog tima!

"Kao u najlepšem snu, dobili smo tri meča već posle dva dana. To je zaista retko u Dejvis kupu, naročito u Svetskoj grupi, jer su to sve dobri protivnici. Ovako nešto napraviti i bez Janka Tipsarevića je zaista ogroman uspeh za nas, ipak je Belgija ozbiljan tim", rekao je Obradović nakon pobede Viktora Troickog i Nenada Zimonjića danas u konkurenciji parova i plasmana Srbije u drugo kolo Dejvis kupa.

Obradović je kazao da je reprezentacija imala imperativ pobede zbog pritiska, kao i da je današnji meč bio mentalno težak.

"Čestitam mojim igračima, igrali su sjajno. Bio je ogroman pritisak, imali smo meč lopte, ali to nismo iskoristili, pa smo potom ipak uspeli da dobijemo meč. Mentalno je izuzetno teško bilo, jer da nismo trijumfovali danas, sutra bi bilo novo opterećenje. Ako vodite u trećem danu sa 2:1, to ništa ne znači, jer je teret na vašoj strani. Vrlo su ozbiljno momci odradili posao do kraja i Belgijancima nisu dali da dišu", kazao je selektor srpskih tenisera.

Obradović je dodao da je ceo tim istrošio mnogo energije na organizaciju ovog duela, pošto je stanje terena u hali u Šarloau bilo na izuzetno niskom nivou.

"Svi znate da smo imali problem s lošom podlogom i borili smo se s Belgijancima da srede taj teren kako treba, da ne bude blata i da loptica odskače kako treba. Istrošili smo na to mnogo energije. To nismo tražili kao opravadanje unapred ili da tražimo da dobijemo ovaj meč bez igre, jer je organizacija ovog duela bila u pitanju", ocenio je Obradović.

"Imamo veliki uticaj u Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) i drago mi je što su nas poslušali oko terena. Pre svega mislim da je to zbog prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, tako da nas sa te strane shvataju ozbiljno. Izašli smo na teren iscrpljeni, pre svega zbog promene vremenske zone svih momaka i još jednom moram da im čestitam na dobro odrađenom zadatku", zaključio je Obradović.

Dejvis kup reprezentacija Srbije je danas u dublu pobedila Belgiju sa 3:1, dok su juče pobede u singl konkurenciji zabležili Toricki i Đoković.

Srbija će se u narednom kolu Dejvis kupa sastati sa boljim iz duela SAD i Brazila, a Amerikanci nakon prvog dana vode sa 2:0.

Beta

Pogledajte još