Neverovatno obezbeđenje: Snajperisti nadzirali Miškovića na majčinoj sahrani

Policijsko obezbeđenje je bilo nezapamćeno jako: snajperisti su bili raspoređenim na krovovima svih okolnih zgrada, a brojni pripadnici Žandarmerije su dežurali čak i na bočnim ulazima u groblje, piše "Blic".

Na Novo groblje je oko pola deset ujutru prvi stigao Marko Mišković, koji je takođe u pritvoru od 12. decembra zbog sporne privatizacije putarskih preduzeća. Pre njegovog dolaska, jake policijske snage su na samo 20 metara od ulaza u kapelu formirale živi zid, dok su pripadnici Žandarmerije preusmeravali vozila ispred ulaza u groblje, ne dozvoljavajući im da tu stanu niti da se parkiraju u blizini.

Obezbeđenje je bilo toliko jako, da nijedan automobil nije mogao ući na groblje bez prethodne provere, a na krovovima svih okolnih zgrada bili su raspoređeni snajperisti.

Desetak minuta kasnije, oko 9.45, u policijskom džipu sa zatamnjenim staklima došao je i Miroslav Mišković. On je u pratnji nekoliko policajaca odmah ušao u kapelu. To je i bila prva prilika da se Marko i Miroslav sretnu nakon hapšenja. Nakon njegovog dolaska, policija je izveštače najpre zamolila da se sklone što dalje od kapele, a onda im je rekla da će morati da izađu ispred ulaza u Novo groblje. Tu su se već mogli videti i brojni građani koji su se okupili pitajući šta se dešava i zbog čega je saobraćaj u blokiran, piše "Blic".

Povorka u kojoj su bili Miroslav i Marko Mišković u pratnji policije krenula je iz kapele oko 10.30 sati. Goran Karić bio je na čelu povorke noseći krst, a tik iza njega pognute glave išli su supruga Ivana, Miroslav i Marko Mišković.

Kako dalje piše "Blic", sa bočnog ulaza u Novo groblje, nešto pre 11 sati, najpre je u pratnji dva policijska džipa u pritvor odvezen Marko Mišković, a desetak minuta kasnije i njegov otac Miroslav.

Pogledajte još