Dečak se uspešno oporavlja nakon operacije: Mozak mu je bio izvan lobanje!

0

Iako su lekari Dominiku davali male šanse da će preživeti, on se nakon porođaja ritao i vrištao. Bio je pun života. Danas se normalno razvija za dete svog uzrasta…

Dominik Gundrum iz SAD-a danas ima sedam meseci i normalno se razvija za svoj uzrast. Ali, dok je njegova majka Meri bila trudna lekari su joj rekli da je beba bolesna i da će nakon porođaja živeti samo nekoliko sati. Dominiku je deo mozga rastao van lobanje pa su mu strane lica bile razdvojene odnosno nisu pravilo srasle.

Iako mu lekari nisu davali velike šanse, kada se rodio vrištao je i ritao se, bio je pun života – kaže mama Meri. Nakon porođaja lekari su ga operisali. Hirurg Džon Meara koji je vodio operaciju priznaje kako pre operacije nije mogao da spava.

Za 20 godina koliko radim nisam imao takav slučaj – priznaje Meara. Operacija je dobro prošla i Dominik se odlično oporavio.

Oduševljeni smo što možemo da razmišljamo o njegovoj budućnosti. On je naše malo čudo. Mnogi su se ljudi za njega molili i znali smo da će sve biti u redu – rekao je tata Mark koji sa suprugom Meri ima ukupno sedmoro dece, piše “Foxnews”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.